Juristul celor de la CSA Steaua s-a lăudat că a expediat 630 de pagini, adică un colet de 4 kilograme celor de la UEFA, prin care a trimis atât în limba română, cât și traduceri legalizate după toate deciziile instanțelor în scandalul CSA Steaua – FCSB, anunță prosport.ro.
„SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal“, le-a scris Talpan celor de la UEFA.
Același Talpan susținea, într-un comunicat din 2015 că palmaresul n-aa fost niciodată obiectul unui proces și nici nu va fi, dar s-a răzgândit.
Florin Talpan a trimis 4 kilograme de hârtii la UEFA. Zice că Armata n-a avut nicio legătură cu Becali, dar a „uitat” contractele de închiriere pentru stadion
Juristul Florin Talpan vrea „ruperea” palmaresului din 1947 până în 2004 (până de curând solicita până în 2003, acum a mai adăugaat un an), deși procesul pentru palmares n-a început încă, urmând ca primul termen să fie în septembrie.
„SC Fotbal Club FCSB SA a informat CSA Steaua că se va supune sentinţei emise de instanţă, dar această conformare nu s-a produs. SC FC FCSB nu a notificat FRF şi forurile internaţionale (UEFA şi FIFA) privind faptul că nu mai deţine marca şi numele Steaua şi Steaua Bucureşti, chiar dacă era silită să facă asta, pentru ca FRF şi forurile internaţionale să facă paşii legali necesari.
„Vă rugăm să luaţi la cunoştinţă că performanţele CSA Steaua Bucureşti sunt greşit trecute pe pagina instituţiei dumneavoastră. Alături de participările CSA Steaua în competiţiile europene apare logoul unui alt club de fotbal, SC FC FCSB SA, club înfiinţat în 2004.
De asemenea, performanţele obţinute de clubul nostru, care includ, printre altele, câştigarea Cupei Campionilor în 1986, sunt eronat incluse între performanţele clubului de fotbal născut în 2004. De aceea vă cerem să rectificaţi greşeala apărută pe site-ul dumneavoastră. CSA Steaua a luat măsuri legale împotriva SC FC FCSB SA, care încearcă să-şi asume identitatea noastră în mod fraudulos şi intenţionat“, a mai scris Talpan.
„CSA Steaua nu a transferat niciodată drepturile federative către SC FC FCSB SA. SC FC FCSB SA este creaţia lui George Becali, asta însemnând că el colectează profiturile.
CSA Steaua şi Ministerul Apărării Naţionale nu au nicio înţelegere cu această firmă, George Becali a profitat, în ultimii 13 ani, până în prezent, de numele şi faima clubului Steaua Bucureşti.
Sub acest faimos brand, care nu i-a aparţinut niciodată, el a reuşit să vândă jucători pentru sume colosale, a fost capabil să obţină sume uriaşe din sponsorizări, drepturi TV, premii consistente şi bonusuri din competiţiile europene. Este evident că toate aceste venituri au intrat în buzunarul său.
La doi ani de la decizia Înaltei Curţi, George Becali şi clubul său, SC FC FCSB SA, continuă să profite din plin de numele Steaua şi de performanţele sale, încălcând legile. El câştigă sume mari de bani din folosirea ilegală a numelui şi a brandului istoric Steaua, împreună cu performanţele sale“, a continuat juristul de la CSA Steaua.
Acest din urmă paragraf conține și un neadevăr. „CSA Steaua şi Ministerul Apărării Naţionale nu au nicio înţelegere cu această firmă, George Becali a profitat, în ultimii 13 ani, până în prezent, de numele şi faima clubului Steaua Bucureşti”, i-a informat Talpan pe cei de la UEFA, dar a „uitat” să spună despre contractele de închiriere a stadionului, de pe urma cărora CSA Steaua a încasat bani, și care au fost semnate cu FC Steaua București SA, pe care au recunoscut-o, timp de 11 ani (2003 – 2014), drept „Steaua”.
Citește și: