Mariana Târcă: E benefic pentru fetele de acolo că joacă în meciuri puternice în Liga Campionilor. Dar există la Râmnicu Vâlcea un surplus de jucătoare care nu au şansa să evolueze prea mult. Sunt handbaliste tinere, aflate şi în atenţia echipei naţionale, şi dacă ar fi să vorbim doar din punct de vedere al reprezentativei, poate că ar fi bine ca ele să fie împrumutate la alte echipe pentru a putea juca.
E Anja Andersen cel mai valoros antrenor din istoria Ligii Naţionale de handbal?
Prefer să nu polemizez prea mult pe această temă. Nu se pot face comparaţii, pentru că ea aparţine unei alte culturi handbalistice. Chiar dacă sunt diferite faţă de cele ale nordicilor, metodele noastre sunt doar deosebite, nu neapărat greşite.
Daneza a preluat o echipă gata făcută
Anja a preluat o echipă ale cărei jucătoare au fost crescute de către antrenori români, nu în Danemarca sau în Norvegia, ci în ţara noastră. Aşa că trebuie dat Cezarului ce-i al Cezarului! Trebuie să ne raportăm la condiţiile în care lucrează ceilalţi tehnicieni, aici incluzându-i şi pe cei de la juniori, care nu beneficiază de bunăstarea de la Oltchim. În fine, nu vreau să mă cert cu nimeni.
Ce s-a schimbat faţă de perioada în care eraţi jucătoare activă?
În primul rând, aria de selecţie e mult mai restrânsă. În al doilea rând, campionatul intern era mult mai echilibrat atunci. Suspansul în privinţa campioanei dura până în ultima etapă, iar cinci-şase echipe se luptau în fiecare an pentru titlu.
Care e situaţia la Rulmentul Braşov?
Mulţumim lui Dumnezeu că am reuşit să trecem peste problemele din trecut, iar în acest moment situaţia e stabilă. De acum încolo, sperăm să atacăm din nou marea performanţă şi clubul să redevină ce a fost odată.