Libertatea: Cum aţi caracteriza cei 27 de ani de căsnicie cu Helmuth?
Ildiko Duckadam: Au fost cei mai frumoşi ani de care am avut parte. Chiar dacă am decis să divorţăm, am rămas în relaţii foarte bune. Vorbim des la telefon despre cei doi copii, Helmuth Robert (30 de ani) şi Brigitte (28 de ani).

Când aţi aflat de existenţa unei alte femei în viaţa lui?
Ştiam cu mult înainte să divorţăm că Helmuth are pe altcineva. Cu toate acestea, a fost o perioadă în care nici el şi nici eu nu am vrut să rupem mariajul. În cele din urmă, acest lucru s-a întâmplat după ce s-a întors în România din America. Eu am decis să rămân în SUA şi am stabilit că ar fi mai bine să ne despărţim.

V-a afectat divorţul?
Foarte mult. Doar am petrecut împreună 27 de ani. Nu este o întâmplare faptul că încă îl mai iubesc pe Helmi.

Vizitată de actuala nevastă

Aţi cunoscut-o pe Alexandra, actuala soţie a lui Helmuth?
Da, chiar au venit amândoi în vizită aici, în SUA. Ultima dată i-am invitat la mine acasă, de Crăciun. Am stat de vorbă, am povestit. Vor veni din nou în luna decembrie a acestui an. Ştiu că au mers la Ambasada SUA pentru a-i lua viză şi fetiţei lor, Julienne. Până la urmă, asta e viaţa. Dacă lui îi e bine, eu mă bucur că este fericit.

Administrează un cămin de bătrâni

Ildiko, care nu s-a recăsătorit după divorţul de Helmuth, administrează un cămin de bătrâni în oraşul Phoenix, statul Arizona. “Am grijă de ei. Le dau de mâncare, îi schimb, mă îngrijesc de sănătatea lor. Helmi mă întreabă de ce naiba muncesc atât de mult. Uneori îmi pun şi eu această întrebare. Am preferat să mă dedic cu totul activităţilor profesionale”, ne-a declarat Ildiko.

Îşi face griji pentru el

Starea de sănătate a lui Helmuth Duckadam, care a suferit două operaţii pentru îndepărtarea unui anevrism la mâna dreaptă, o preocupă pe fosta sa soţie. “Helmi îşi lua mereu pulsul la mână. Totul s-a întâmplat în 1986, la o partidă de vânătoare, unde a alunecat şi a căzut. Ilie Ceauşescu ne-a trimis cu un avion la Bucureşti, unde a fost operat. De curând, a mai suportat o intervenţie chirurgicală, tot pentru eliminarea unui anevrism. Sper ca acesta să nu se mai formeze şi a treia oară”, ne-a declarat Ildiko.

Alexandra este cu 20 de ani mai tânără

Dacă în relaţia dintre Helmuth Duckadam (51 de ani) şi Ildiko, diferenţa de vârstă dintre soţi era de numai 2 ani, acest lucru nu mai este valabil şi în al doilea mariaj al preşedintelui Stelei. Helmi s-a recăsătorit în 2007 cu Alexandra, o tânără de 31 de ani care a născut- o pe micuţa Julienne (2 ani).

Alexandra (31 de ani), cea de-a doua soţie, şi fetiţa Julienne (2 ani) formează noua familie a lui Duckadam

Urmărește-ne pe Google News