Cel mai bine cotat arbitru al momentului, Cristi Balaj, a fost şi el prezent la înmormântare.Pe tot parcursul ceremoniei religioase, Ioan Igna, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a stat alături de Marian Salomir (la rândul său, un arbitru retras din activitate), fiul fostului arbitru.

 

Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a declarat: „Debutul meu la divizia A s-a făcut cu Mircea Salomir la linie şi am amintiri foarte plăcute. Mircea Salomir este model pentru foarte mulţi arbitri. Am fost anunţaţi de Liga Profesionistă de Fotbal că toate meciurile care se desfăşoară în săptămâna aceasta vor avea la început un moment de reculegere în memoria marelui arbitru. Putem dedica o evantuală victorie la Cluj lui Mircea Salomir, pentru că el a fost arbitru foarte bun, dar în primul rând a fost un iubitor al fotbalului”.

Ioan Horoba, preşedintele Gaz Metan Mediaş, a spus, la rândul său:  „În momente ca acesta nu prea ai ce să spui, am multe amintiri frumoase cu el, Mircea fiind jucător şi la Gloria Bistriţa, a fost şi arbitru, şi observator. E o pierdere mare pentru fotbalul românesc. A fost un om foarte iubit, şi nu prea a fost contestat aproape de nimeni. La ce se întâmplă astăzi în arbitrajul românesc, aveam nevoie de un arbitru ca el. Îi domina prin statură pe jucătorii în teren, şi aşa cum l-am cunoscut era un arbitru foarte corect”.

Urmărește-ne pe Google News