L-a oprit să mai iasă la şpriţ în oraş

Cum s-au cunoscut?
Cornel avea cam 25 de ani şi s-au împrietenit la facultate. Studiau amândoi la Drept. Pe la 28 de ani s-au şi căsătorit. El era un jucător important la Dinamo şi la prima reprezentativă, dar, spre deosebire de multe mariaje de la vremea respectivă, al lor a fost bazat strict pe dragoste.
De ce spuneţi că i-a prelungit viaţa de fotbalist?
Pentru că, burlac fiind, poate era tentat să mai stea la un şpriţ în oraş. Silvia se impunea, iar el o asculta. Tocmai de aceea, mă rog, împreună cu voi şi cu toţi cei care îl cunosc, să-i dea Dumnezeu sănătate în aceste momente grele. Şi Silviei (n.r. – aflată încă în spital, după ce medicii au fost nevoiţi să-i amputeze ambele picioare), şi lui Cornel!
Când Dinu se pregătea de retragere, în 1982, dv. abia intraţi în arbitraj la prima divizie.
Da, e adevărat. În 1982, am fost promovat din lotul B, din care făceam parte din 77. A fost un scandal uriaş, în 1981, când au fost daţi afară foarte mulţi arbitri, care m-a ajutat să promovez mai repede, dar eram deja în vizor.
Aveaţi vreun meci în prima divizie?
Da, ca arbitru de linie. Pe atunci aşa era. Ucenicia de arbitru de centru o făceai ca tuşier, nu erau separate ca acum. Şi chiar am terminat şi un curs intensiv de arbitraj, când şi-au dat seama că trebuie promovate nume noi.
S-a dat şi concurs?
În mod normal, ar fi trebuit să fie un concurs de promovare. Sau, mai bine zis, un test de promovare. Dar, date fiind acele condiţii speciale, întâi ne-au promovat, examenul l-am dat după!

De la «Mister» pentru «Veta»

De când era în liceu, lui Necşulescu i se zice “Veta”. Când a venit la lansarea unuia dintre volumele cărţii “Zâmbind din iarbă”, scrisă de Dinu, “Mister” i-a semnat pe prima pagină: “Pentru prietenul meu «Veta», care nu se va schimba niciodată”. “Veta” ne-a povestit: “Un coleg de liceu îmi tot spunea «Vedeta». Până la urmă a fost simplificat apelativul şi mi-a rămas «Veta»”.

Se simte un pic mai bine

Veşti bune pentru oficialul dinamovist: Silvia se simte mai bine. “Starea ei e acum (n.r. – aseară) un pic mai bună, dar e prematur să spunem că pericolul a trecut”, ne-a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, cel care i-a şi amputat piciorul drept în urmă cu o săptămână. Femeia de 63 de ani are diabet şi ateroscleroză. Acum un an a rămas şi fără piciorul stâng. l Monica Stan

Antrenează arbitri

Zilele trecute, “antrenorul” Şerban Necşulescu a participat la Cupa Prietenia, competiţie de minifotbal destinată arbitrilor. Fostul “cavaler” a fost selecţionerul “fluieraşilor” din Dâmboviţa cu care, finalmente, a ocupat poziţia a patra pe ţară, după ce a pierdut finala mică, împotriva Constanţei, la lovituri de departajare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News