Tatăl a vândut o fabrică de lactate

Nevoia de progres l-a determinat pe Stere Halep, tatăl Simonei, să se împrumute la bănci pentru a putea suporta cheltuielile. Când n-a mai făcut faţă, şi-a vândut afacerile: o fabrică de lactate şi un magazin care comercializa pâine. Cu banii încasaţi, Stere Halep şi-a trimis fiica la pregătire în SUA. După ce a început să câştige din tenis, Simona a răscumpărat fabrica de lactate pentru tatăl ei.

Ambiţie nemăsurată

Simona Halep (22 de ani) a tras cu dinţii ca să răzbească în tenis. Românca şi-a sacrificat viaţa şi sănătatea pentru a ajunge jucătoarea care este.
Pentru Simona Halep n-a existat obstacol de nedepăşit. La 16 ani, când deja practica tenisul de 12 ani, a considerat că nu îşi poate îmbunătăţi jocul dacă rămâne în oraşul natal, Constanţa, şi s-a mutat fără să stea pe gânduri în Bucureşti. La 17 ani, pe când era numărul 317 WTA, a făcut o operaţie de micşorare a sânilor (mamoplastie de reducţie). “Greutatea lor (n.r. – a sânilor) îmi dădea mari bătăi de cap. Nu puteam reacţiona rapid şi nu mă simţeam confortabil. Nu mă mândream cu sânii mei nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut această operaţie oricum, chiar dacă nu jucam tenis”, a declarat Halep. Nici viaţa personală nu şi-a mai găsit loc în programul sportivei, care n-a fost văzută cu nici un iubit. Întrebată dacă regretă că şi-a sacrificat fericirea, Simona a răspuns sec: “Eu sunt foarte fericită atunci când sunt pe terenul de tenis”.

Cifrele carierei

Simona Halep a început să practice tenisul în 1995, la vârsta de 4 ani, în oraşul natal, Constanţa. După doar doi ani de când a pus mâna pe rachetă, Simona a început să se antreneze zilnic, lucru care îl face şi în prezent, când are 22 de ani.
• a început tenisul la 4 ani;
• după ce a împlinit 16 ani, s-a mutat la Bucureşti, pentru a beneficia de condiţii mai bune de pregătire;
• în 2008, la 16 ani, a câştigat titlul la Roland Garros, în competiţia destinată junioarelor, după ce a trecut în finală de Elena Bogdan;
• în 2009 a câştigat primele două turnee ITF de 10.000 de dolari, ambele disputate la Bucureşti;
• a strâns şase titluri în turneele ITF în 2009; din 2010 a participat în turneele WTA, deşi, la majoritatea, a trebuit să înceapă din calificări;
• în aprilie 2010, la Grand Prix SAR, disputat în Fes (Maroc), Halep a ajuns pentru prima dată în finala unui turneu WTA, unde a fost învinsă de Iveta Benesova (Cehia), scor 4-6, 2-6;
• în 2011 a pierdut din nou în finală la Fes, 4-6, 3-6 cu Alberta Brianti (Italia);
• în 2012 a pierdut finala la Bruxelles, 5-7, 0-6 cu Agnieszka Radwanska (Polonia);
• 2013 a fost anul exploziei. Românca a adunat şase victorii în turnee WTA: Nurnberg (16 iunie), Hertogenbosch (23 iunie), Budapesta (14 iulie), New Haven (25 august), Moscova (21 octombrie), Sofia (3 noiembrie);
• Halep a început anul 2013 pe locul 47 WTA şi l-a încheiat pe 11 WTA, fiind declarată “Jucătoarea cu cel mai mare progres din WTA”.

Mergea s-a oprit în semifinală la dublu

Aflat la prima semifinală într-un turneu de Grand Slam din carieră, Florin Mergea (29 de ani) n-a reuşit să devină al treilea român, după Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, care atinge finala de dublu la Roland Garros. Alături de croatul Marin Draganja, jucătorul născut la Craiova a avut un debut ezitant de meci, ceea ce le-a permis spaniolilor Marcel Granollers şi Marc Lopez (capi de serie nr. 12) să se desprindă (4-1) rapid. Perdanţi în primul set (3-6), cei doi au revenit în următorul, în care s-au impus cât se poate de clar: 6-1. Actul decisiv a avut cam aceeaşi desfăşurare ca primul. Şi, deşi Mergea şi Draganja au salvat patru mingi de meci, Granollers şi Lopez s-au impus cu 6-3, calificându-se în finală.

Urmărește-ne pe Google News