Libertatea: Cum a fost perioada Stuttgart pentru tine?
Ionel Ganea: Poate cea mai prolifică din viaţa de fotbalist. La VfB Stuttgart, unde am evoluat patru sezoane, din 1999 până în 2003, am atins vârful de formă. M-am înţeles bine cu colegii de echipă şi am învăţat ce înseamnă disciplina, seriozitatea şi concurenţa adevărată. La nemţi, dacă nu îţi vezi de treabă, te elimini singur.
Despre actuala echipă a şvabilor ce părere ai?
E echipă periculoasă, chiar dacă, în acest moment, nu merge prea bine în campionat. Stuttgart e în criză de rezultate, dar ştie să se mobilizeze. Ultima oară am văzut-o pe viu sezonul trecut, la un meci de “acasă”, cu Bayern. Bavarezii au reuşit să profite de slăbiciunile adversarei, câştigând cu 2-1, dar nu le-a fost uşor.

Crede că pot prinde primăvara

Crezi că Steaua are şanse în partida din Liga Europa de la Stuttgart?
Da, important este ca jucătorii noştri să nu se sperie de atmosfera de pe stadion, care, probabil, va fi plin. Steaua trebuie să înceapă în forţă jocul, să pună probleme şi să nu se lase intimidată. Oricum, va fi un meci extrem de dificil, pentru că nemţii sunt nemţi, cum se spune, şi nu vor ceda până la final. În plus, sunt sigur că vor juca cu echipa de bază, nu cu rezervele, cum se zvoneşte pe la noi.
În aceste condiţii, ce le recomanzi roş-albaştrilor?
Să atace pe benzile laterale, pentru că, din ce am văzut eu, Stuttgart are mari probleme acolo. Sunt cam morţi, cum se zice… Apoi, băieţii trebuie să- facă un cadou lui Reghecampf (n.r. – care azi face 37 de ani), să dea totul şi să încerce să obţină un rezultat bun, profitând şi de criza de formă pe care o traversează în acest moment adversara. Steaua poate ajunge în primăvara europeană, dar pentru a-şi îndeplini acest obiectiv e obligatoriu să strângă puncte, dacă se poate, din toate meciurile. Inclusiv din cel de la Stuttgart.

Urmărește-ne pe Google News