Reținut în octombrie 2023, Bugaiev a fost plasat în arest administrativ pentru „nesupunere față de poliție”. Ulterior s-a constituit un dosar penal pentru vânzarea de droguri, după ce în posesia fostului fotbalist a fost găsită o pungă cu 494,8 grame de mefedronă (cunoscută și sub denumirea de 4-metilmetcatinonă, 4-MMC și 4-metilefedronă, un stimulent sintetic din clasa amfetaminelor),

Verdictul precizează că Bugaiev a fost prins în flagrant când a luat drogurile, după ce primise un SMS cu coordonatele locației în care erau ascunse stupefiantele: „Inculpatul a preluat drogurile în scopul vânzării ilegale, dar nu a putut face acest lucru, fiind reținut de oamenii legii”.

În mărturia sa inițială, fostul fotbalist a declarat că nu intenționa să distribuie droguri, ci „să ajute oamenii legii ca să expună dealerii”. Ulterior, Bugaiev și-a recunoscut vinovăția.

Bugaiev risca de la 15 la 20 de ani de închisoare,  însă instanța a luat în considerare, drept circumstanțe atenuante, faptul că a recunoscut fapta, că are un copil și că a reprezentat Rusia la nivel internațional.

Format la academia celor de la Torpedo Mosova, fostul fundaș a mai jucat la Lokomotiv Moscova, Tom Tomsk, Himki și FC Krasnodar.

Între 2003 și 2005, el a bifat 7 meciuri pentru naționala Rusiei, dintre care două la Euro 2004. Bugaiev s-a retras în 2010, la 29 de ani.

Urmărește-ne pe Google News