UPDATE 11 martie ora 16:00 Durere fără margini la căpătâiul lui Adrian Tinca, care va fi înmormântat duminică, în Cimitirul Central. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus aseară la capela Cimitirului Central din Constanța, iar de atunci prietenii, colegii și apropiații îi aduc un ultim omagiu.

Duminică, la ora 13.00, preotul va veni la capelă, iar după serviciul religios cortegiul mortuar va merge la Biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul. De aici, scrie Ziua de Constanța, se va pleca la stadionul Mihai Naca, unde va avea loc un alt ceremonial, la centrul terenului, iar de la stadion se va merge la cimitir.

Participant la meciul cu Franța din 1987 (3-49), de la Agen, Adrian Tinca (50 de ani) a plecat dintre noi, mult prea devreme, în urma unui stop cardiac.

În prezent antrenor, Tinca se afla în Franţa cu o grupă de copii, la un turneu (onorând invitaţia fostului său coechipier Adrian Lungu)!

Adrian Tinca era născut pe 9 ianuarie 1967.

Fostul rugbist Adrian Tinca a murit. Se afla la Castres, invitat de bunul prieten Adrian Lungu

Fostul jucător de treisferturi se afla la Castres, Franțam invitat de cel ce îi era coleg la Farul Constanța și care i-a rămas prieten, Adrian Lungu, cel alături de care a devenit campion al Romaniei și care face parte, de ani buni, din staff-ul administrativ al cunoscutei echipe franceze.

Descoperit la CSȘ 2 Constanța de antrenorul Petre Ianusievici, Tinca a cucerit titlul național la juniori în 1985, iar în 1986 s-a transferat la CSA Steaua, cucerind un titlu de campion.

Fostul rugbist Adrian Tinca a murit. De la Steaua, la Farul, unde a cucerit două titluri

Din 1987 a jucat numai la RC Farul, devenind campion național de seniori în sezoanele 1994/95 și 1996/97. Unul dintre cei mai buni jucători de treisferturi ai României, Tinca a făcut pasul și la echipa națională, în 1987.

Tinca a participat si la Cupa Mondială din 1987 – Noua Zeelandă, fiind dintre cei mai tineri jucători din delegația României.

Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a activat ca antrenor, între anii 2002 și 2016, la RC Farul, RC Cleopatra și RC Tomitanii Constanța.

Rugby-ul românesc și cel constănțean au pierdut astfel pe unul dintre slujitorii săi devotați.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmărește-ne pe Google News