Libertatea: Cum vi s-a părut meciul România – Israel?
Angelo Niculescu: Mi-au plăcut jucătorii israelieni. Siguri pe ei, tehnici, inventivi, parcă ar fi evoluat pe teren propriu.

Dar despre evoluţia tricolorilor ce spuneţi?
Au jucat slab, nici n-am pe cine să remarc. Suntem total deficitari în tot ceea ce înseamnă procesul de instruire, de la pasă până la şutul la poartă.

Selecţionerul Răzvan Lucescu are vreo vină pentru acest rezultat?
Ce vină să aibă Răzvan Lucescu? Noi am luat atitudinea condamnabilă să dăm vina un singur om şi acela este, de obicei, selecţionerul. Vina aparţine campionatului nostru modest, care nu reuşeşte se scoată la suprafaţă jucători de valoare.

Îl apără pe Răzvan Lucescu

Concret, cui imputaţi dezastrul de la echipa naţională?
Tuturor celor care sunt implicaţi în fotbalul nostru. De exemplu, preparatorilor fizici. Eu ştiu că fiecare echipă are astfel de oameni în staff, dar munca lor nu se vede, echipele noastre nu au tempo. Apoi, antrenorilor, care sunt preocupaţi mai mult să discute fără sens, în loc să se ocupe exclusiv de echipa lor. Bineînţeles, jucătorilor, care nu dovedesc că sunt profesionişti. Despre conducători nici nu mai vorbesc, pentru că ei nu se ocupă suficient de centrele de copii şi de juniori, adică de baza fotbalului nostru.

În concluzie, avem şanse să ne calificăm la Euro 2012?
Dacă ne vom pregăti conştiincios, avem. Dacă nu, nu!

Supărat că regresăm continuu

Fostul selecţioner Angelo Niculescu s-a arătat deranjat de regresul evident al fotbalului românesc. “Suntem prea puţin preocupaţi de cum jucăm şi de cum ne antrenăm. Tocmai de aceea, campionatul nostru este tot mai diluat valoric. Observ cu mâhnire cum echipe care în urmă cu 20 de ani ne erau mult inferioare, gen Israel, Coreea de Sud sau cele din Africa, ne-au luat-o înainte!”, ne-a precizat Angelo Niculescu.

Ce este un ciclon și cum se formează – tipuri de cicloni

Urmărește-ne pe Google News