Francezul Kylian Mbappé, norvegianul Erling Haaland și spaniolul Rodri (91 fiecare) sunt cei mai buni fotbaliști din joc. Îi urmează englezul Harry Kane (90).

Surpriza apare în evaluarea copilului-minune Lamine Yamal (17 ani, FC Barcelona), cel mai tânăr campion european al tuturor timpurilor, cel mai tânăr jucător din istoria Euro și cel mai tânăr jucător care marchează la un turneu final.

EA Sports FC i-a dat doar 81. „Evaluarea este o crimă”, au reacționat jucătorii de EA Sports FC.

„Evaluarea lui Yamal este o crimă”

În emisiunea de televiziune „El Homiguero”, Yamal a fost întrebat de prezentator ce părere are despre ratingul său:: „Deja joc FIFA anul acesta, dar mi-au dat un card prost, doar un 81. Mi-aș crește viteza și driblingul”.

Starurile din fotbal, deranjate de calitățile pe care le au în noul joc EA Sports FC: „Am pierdut un picior cumva?”
Lamine Yamal și tatăl său, Mounir Nasraoui. Foto: Profimedia

În cazul ibericului Alex Grimaldo, campion cu Spania la Euro 2024 și campion cu Bayer Leverkusen, în Bundesliga, cu 9 goluri în 27 de meciuri. Dacă în jocul trecut, fundașul-golgheter avea un rating de viteză de 87, în noua ediție EA Sports FC, spaniolul a scăzut la 74.

Un utilizator a scris pe Instagram că „Grimaldo a pierdut, probabil, un picior, altfel nu se poate explica”. Mesajul a primit un like chiar de la fotbalist!

Star la Frankfurt, francezul Hugo Ekitike (76) a fost de-a dreptul șocat. Mai presus de toate, valorile pentru pase (61), dribling (77) și pregătire fizică (67) l-au surprins: „În niciun caz, nu se poate așa ceva”. 

Cum apar valorile jucătorilor?

EA Sports are o bază de date uriașă care listează jucătorii echipelor. Așa-zișii cercetători de talente. peste 400 de voluntari, lucrează la baza de date și introduc valorile.

Aproximativ 35 de statistici influențează ratingul general, nu doar cele șase care figurează în joc. Valoarea include și „recunoașterea internațională”, care este evaluată de la 1 la 5 stele. Aceasta înseamnă că jucătorii de top pot obține un spor de până la trei puncte în ratingul final.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Știri mondene

Știri România