Carlovich (sau Karlovic) s-a născut la Rosario, în Argentina, pe 20 aprilie 1949, din părinți de origine croată.

Tomas Felipe Carlovich a fost cel pe care însuși uriașul Diego Armando Maradona l-a numit „cel mai bun fotbalist din istorie”. În 1993, când se afla deja spre apusul carierei, Maradona a ajuns la Newells Old Boys, iar un ziarist local exaltat a menționat că „cel mai mare fotbalist din istorie” a ajuns acolo, la „leproși”, clubul unde, peste ani avea să fie legitimat prima oară și Messi.

„Cel mai bun istorie a jucat deja la Rosario. Se numește Carlovich!”, a spus atunci Maradona.

Carlovich n-a vrut să plece din Rosario și, mai mult, cea mai mare parte a carierei nu și-a petrecut-o la celebrele rivale locale Rosario Central și Newells Old Boys, ci la a treia formație din localitate, Central de Cordoba, unde a jucat în 236 de partide.

În cariera lui, el n-a bifat decât trei meciuri în prima ligă argentiniană, la Colon de Santa Fe! Dar legenda lui Tomas Carlovich n-avea nevoie de consfințirea prin cifre.

A fost un stângaci pur, un jucător care dribla ca nimeni altul, în ciuda staturii destul de mari. În general, jucătorii cu glezna fină (Maradona, Messi) sunt cei mici de statură, cu centrul de greutate jos. Acest Carlovich nu se încadra în acest tipar, însă dribla cu o lejeritate ieșită din comun.

Una dintre legendele urbane despre Carlovicch amintită recent de We Love Sport este că, odată, „El Trinche” a trecut de două ori mingea printre picioarele aceluiași adversar la cererea unui spectator!

L-au scos de pe teren ca să nu strice moralul naționalei

Meciul de referință din cariera lui „El Trinche” n-a fost unul oficial, ci un amical. Înainte să plece la Mondialul din Germania, din 1974, echipa națională a Argentinei a întâlnit o selecționată a orașului Rosario.

Carlovich a fost magistral, iar la pauză selecționata orașului Rosario conducea naționala „Pumelor” cu 2-0. În acel moment, ca să nu strice moralul naționalei mari, a fost înlocuit la pauză.

„El Trinche” Carlovich a fost jucătorul formațiilor Rosario Central (puțin timp), Flandria, Independiente Rivadavia, Central de Cordoba, Colon de Santa Fe și Deportivo Maipu. S-a retras în 1986, de la Central de Cordoba.

A fost victima unui atac al unui tânăr care a vrut să-i fure bicicleta!

Legendarul „El Trinche” a fost miercuri victima unui jaf în plină stradă. Un tânăr l-a lovit violent pentru a-i fura bicicleta. Karlovich a ajuns pe un pat de spital, în comă.

„El Trinche” a fost supus azi unei operații la cap, dar a murit pe masa de operație, a notat Ole.

Urmărește-ne pe Google News