Arbitrii vor avea un nou ajutor, reluările video! Forul mondial a aprobat folosirea reluărilor video în timpul meciurilor pentru ca arbitrii să poată lua cele mai bune decizii.

Acest lucru va fi pus în practică de anul următor, în meciurile din campionatele din Australia, Brazilia, Germania, Olanda, Portugalia și SUA. Și la Campionatul Mondial al Cluburilor va fi folosit acest sistem.

O echipă de analiști video va mări numărul oficialilor de la un meci. Aceștia vor sta în fața unor monitoare și vor urmări meciul.

Pașii sunt următorii:

1. Arbitrul solicită ajutorul analiștilor sau chiar analiștii îi pot spune că o fază este discutabilă.

2. Analiștii video văd reluările pe ecran și îi transmit opinia lor arbitrului.

3. Arbitrul poate solicita să vadă reluările la marginea terenului, pe tabletă, sau poate merge pe mâna analiștilor și va lua o decizie.

Când poate fi folosit arbitrajul video:

1. În cazul marcării unui gol controversat – se poate observa dacă în careu a existat vreun fault, dacă a fost ofsaid sau dacă mingea a intrat în poartă;

2. În cazul penalty-urilor;

3. În cazul cartonașelor roșii;

4. În cazul în care arbitrul a greșit identitatea unui jucător pe care l-a sancționat cu cartonaș roșu.

Dacă experimentul va avea succes, FIFA dorește să implementeze sistemul la nivel global.

Acum, greșelile de arbitraj nu vor mai influența jocul atât de mult, în cazul în care sistemul va fi extins la nivel global. Recent, FIFA a mai operat câteva zeci de modificări și schimbări și în regulamentul de joc.

Urmărește-ne pe Google News