Adrian Mutu a vorbit ieri echilibrat, lăsând să se înţeleagă că i-a fost dor de naţională, pentru care nu a mai evoluat de 18 luni. A fost însă şi sarcastic în unele momente. “Le-am cerut scuze colegilor care au fost la Belgrad. Nu-mi cad gradele că am făcut acest gest! Cu Răzvan am vorbit mai mult despre viitor, decât despre ce s-a întâmplat în trecut. Poate a spus Mircea Lucescu că am făcut blat la meciul cu Serbia, dar nu mă interesează ce a zis el. El e antrenorul lui Şahtior, nu e selecţioner”, a deschis Mutu dialogul. Preţ de câteva clipe, un firicel de sânge a lucit pe buza “Briliantului”. A luat un şerveţel şi a tamponat grijuliu zona sensibilă: “Mă scuzaţi, dar m-am tăiat cu lama, la bărbierit”.
«Trebuie să câştigăm la Zenica»
Apoi, şi-a reluat discursul: “România are două puncte în trei meciuri, ceea ce e foarte puţin. Pentru a fi siguri de calificare, trebuie să câştigăm la Zenica. Bosnia nu e o putere în grupă, cea mai tare echipă e Franţa, iar după aceea vine România”. S-a întrerupt din nou, pentru a-şi verifica rana de la buză, gest-reflex pe care Mutu l-ar fi căpătat, conform unor surse federale, încă de la antrenamentul de marţi seară, de pe Dinamo. “S-a băgat la dueluri aprige, a pus osul, iar o minge sau un cot i-a ciupit buza. De acolo are buba”, ne-au declarat apropiaţi ai naţionalei.
Vrea «să-l bată» pe Gică Hagi!
Mirel Rădoi – “Îl consider unul dintre cei mai buni mijlocaşi. Trebuie să-i respectăm decizia. Atunci când se va calma, poate va reveni la lot”.
Forma sportivă – “La 32 de ani, mulţi te consideră bătrân. Sigur, puteam să obţin mai mult în carieră, dacă nu făceam greşeli”.
Naţională – “Am învăţat să fiu decisiv. Când o să simt că nu mai pot, mă dau la o parte de la naţională”.
Numărul 10 – “Nefiind eu, era normal ca Florescu să poarte tricoul cu numărul 10, nu e o problemă”.
Obiectivul său – “Nu mai am mulţi ani în faţă ca jucător şi încerc să îi duc la capăt cu demnitate. Mă interesează să bat recordul de goluri al lui Hagi la naţională”.
Sibutramina – “Dacă nu mă voi simţi bine, voi mai recurge la pastile de slăbit. Glumesc, bineînţeles”.

Urmărește-ne pe Google News