Partida terminată cu o victorie clară a ardelenilor a fost presarată cu mai multe momente neplăcute oferite de fanii lui Dinamo, după cum a relatat jurnalistul GSP Costin Ștucan, dar o oferit și imaginile zilei în Liga 1.

La final, fanii veniți de la Sfântu Gheorghe au făcut curățenie în sectorul pe care l-au ocupat.

Ce a remarcat jurnalistul GSP la meci

„În primele minute, Dinamo dă de vreo trei ori mingea în aut chiar lângă zona unde ai tu loc, iar sărmanul Bogdan Oteliță – jucătorul U-21 de la Sepsi – are onoarea de a relua jocul de la margine. Un băiat în alb și prietenii săi, aflați la balustradă, îl pândesc vânătorește. Cum intră în raza lor de acțiune, dau drumul unei ploi de flegme, unele mai groase, altele mai sărăcăcioase, înspre puștiul de 20 de ani care și-a dorit probabil toată viața să devină fotbalist cunoscut. Printre scuipați țâșnește o perdea de înjurături derivate din „Oteliță, să o f**** pe mă-ta și pe soră-ta!”.

Apoi atenția se mută de la Oteliță la Istvan Kovacs. Iritați de o decizie a centralului, sute de fani din tribună încep să scandeze „S-o f**** pe mă-ta!”. Apoi, „Rooooo-mânia!” cu multă sete. În sinea lor, sunt probabil mândri că le-au zis-o ungurilor de la Sepsi și ungurului Kovacs.

Faceți un exercițiu într-un concediu! Mergeți cu mașina prin satele din Muntenia și apoi treceți munții spre secuime, spre Covasna și Harghita. Priviți în curțile oamenilor simpli și o să rămâneți mirați. Până în Carpați, majoritatea curților – inclusiv cele curate – conțin un mic haos, cu obiecte inutile depozitate claie peste grămadă pe lângă garduri, în timp ce dincolo nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

Nu e vorba de bani, nu se trăiește mai bine la Sfântu Gheorghe sau la Miercurea Ciuc decât la Ploiești sau la Pitești, dar probabil avem de-a face cu un strop în plus de civilizație”.

Mai multe, pe GSP.

foto: Gazeta Sporturilor

Urmărește-ne pe Google News