Partidă de gală, pe stadionul Al Bayt, Cupa Mondială din Qatar, între Franța, dublă învingătoare a competiției supreme (1998, 2018) și Anglia, campioană o singură dată (1966).

Torpila lui Tchouameni și zidul Lloris

Superiori și insistenți în startul meciului, „cocoșii” au deschis scorul în minutul 17, când Aurelien Tchouameni (Real Madrid) a marcat, cu un șut plasat, de la 25 de metri.

Britanicii au echilibrat jocul și au înclinat terenul spre buturile excelentului Lloris. Goalkeeperul lui Tottenham a scos șutul coechipierului Harry Kane (29) și a deturnat de sub bară execuția lui Bellingham (47).

Așteptându-l pe Mbappe, a apărut Saka

Așteptându-l pe Mbappe, l-am descoperit pe Bukayo Saka, extrema de 21 de ani de la Arsenal. Tchouameni l-a faultat în careu pe rapidul jucător englez, iar centralul brazilian Wilton Sampaio a dictat penalty.

Kane a transformat lovitura de la 11 metri (1-1, min. 54).

Oh, Kane!

Jocul a continuat ca un carusel. Pickford a deviat în lateral șutul lui Rabiot (55), reluarea lui Maguire a „șters” bara (70), Giroud a înscris pentru „Les Bleus” (min. 78), lovitură de cap din apropiere, după ce tot el ratase incredibil cu câteva secunde mai devreme.

Albionul a avut șansa egalării, după o prostie a lui Theo Hernandez, care l-a busculat în careu pe Mount, însă căpitanul Kane a ratat penalty-ul acordat cu ajutorul VAR, șut mult peste poartă (84)!

  • În optimi, Anglia a trecut de Senegal, scor 3-0, iar Franța a învins clar Polonia, 3-1.

Ultima oară când cele două reprezentative se întâlniseră într-o partidă oficială a fost la Euro 2012, când au remizat, 1-1, într-o partidă din faza grupelor.

Semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar:

  • Marţi, 13 decembrie: Argentina – Croația (Lusail Stadium, Al Daayen, ora 21.00);
  • Miercuri 14 decembrie Maroc – Franța (Al Bayt Stadium, Al Khor, ora 21.00)

 
 

Urmărește-ne pe Google News