Mai greu decât o arată scorul, campioana mondială en-titre s-a impus în semifinala inedită cu formația africană. Fără să strălucească, Franța a lovit când a trebuit și s-a calificat în ultimul act.

UPDATE ora 22.55. Final de meci.

Min. 90+5: Marocul ratează o mare ocazie, Kunde respinge din apropierea liniei porții.

2-0, min. 80: Franța de desprinde! Șuț Mbappe, balonul e blocat și ajunge la Randal Kolo Muani, care marchează la prima atingere. Cu 44 de secunde mai devreme fusese introdus pe teren de Didier Deschamps.

Min. 73: Fofana șutează imprecis, din poziție bună. Rămâne 1-0 pentru campioana mondială en-titre.

Min. 60. Marocanii nu au dezarmat și domină partida.

UPDATE ora 22.03. A început partea a doua a meciului.

UPDATE ora 21.49. Pauză. Franța a marcat repede și irosit ocazii mari, însă meciul nu e jucat. Marocul a jucat curajos și a dat emoții campioanei mondiale en-titre.

Min. 44: El Yamiq reia din foarfecă și mingea lovește stâlpul din dreapta lui Lloris!

El Yamiq, la un ps de un gol epocal

Min. 36: Giroud, din nou, liber în centrul careului, trimite mult pe lângă poartă.

Min. 27. Fază suspectă de penalty. Africanii ar fi putut primi 11 metri la intervenția lui Theo Hernandez la Boufal.

Min. 17: Giroud a scăpat singur, a șutat violent, însă balonul a lovit bara verticală.

Min. 10: Ounahi a tras puternic, plasat, Lloris a fost atent și respins.

Min. 5, 1-0: Theo Hernandez deschide rapid scorul, după o fază de atac prelungită a „cocoșilor”, inițiată de Griezmann și continuată de Mbappe. Fundașul de la AC Milan a marcat din careul mic, din semi-foarfecă.

Exevuția superbă a lui Theo Hernandez

Theo Hernandez, la al doilea gol pentru națională

Președintele Emmanuel Macron, prezent la meci, aplaudă reușita „Les Bleus”.

Emmanuel Macron,lângă Gianni Infantino, șeful UEFA

UPDATE ora 21.00. A început meciul

Francezii din tribune visează la titlul mondial.

În istroe, naționala Franței a câștigat două titluri mondiale

Echipele de start:

Franța: Lloris – Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez – Tchouameni, Fofana – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud. Selecționer: Didier Deschamps.
Maroc: Bounou – Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Ounahi – Ziyech, En Nesyri, Boufal.

UPDATE ora 20. 30. Stadionul, o combinație între albastrul francezilor și roșul aprins al marocanilor.

UPDATE ora 20.00. Mbappe și colegii lui au sosit la stadion.


Franţa va încerca să devină a treia echipă care reuşeşte să îşi apere titlul de campioană, după Italia (1938) şi Brazilia (1962). Până atunci, „Les Bleus” vor încerca să joace a doua finală consecutivă, lucru care nu a mai fost reuşit din 2002 (Brazilia), notează Agerpres.

Atacantul Kylian Mbappe (PSG), care îl va avea adversar direct pe bunul său prieten Hakimi, cu care era coleg la echipa de club, are cinci goluri marcate în cinci meciuri la CM 2022 și luptă și pentru titul de golgherer. La doar 23 de ani, Mbappe are în total 9 goluri marcate în 12 apariţii la Cupa Mondială.

Mbappe, Giroud și Griezmann, trio-ul ofensiv al trupei lui Didier Deschamps, va avea în față o formație ermetică. Și care aleargă foarte mult!

Marocul este prima echipă africană şi arabă care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale, iar Walid Regragui a devenit primul antrenor arab care duce o echipă în fazele eliminatorii ale competiţiei.

„Leii din Atlas” nu au primit până acum gol din partea adversarelor pe care le-a întâlnit la ediţia din Qatar (0-0 cu Croația, 2-0 cu Belgia, 2-1 cu Canada – în grupe, 0-0 și 3-0 după lovituri de departajare cu Spania – în optimi, 1-0 cu Portugalia – în sferturi).

„Zidul” din fața portarului Bounou a fost fisurat de un… autogol marcat de Nayef Aguerd. în meciul cu Canada!

Bounou, unul dintre cei mai buni portari de la turneu final

Marocanii sunt decimaţi înaintea semifinalei: i-au pierdut anterior pe fundaşii Mazraoui şi Aguerd, iar căpitanul Saiss este incert, iar Cheddira este suspendat.

Marocul și-a bătut cea mai bună performanță. Aai atins „optimile” Mondialului din 1986. Atunci Germania a învins (1-0) generația lui Zaki, Krimau, Khairi și Bouderbala.

Franţa nu a pierdut niciodată un meci oficial în faţa Marocului, cel mai recent fiind un egal (2-2) înregistrat în 2007 la Paris.

Echipele probabile:

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) – 5. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 18. Dayot Upamecano, 22. Theo Hernandez – 8. Aurelien Tchouameni, 14. Adrien Rabiot – 11. Ousmane Dembele, 7. Antoine Griezmann, 10. Kylian Mbappe – 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.

Maroc: 1. Yassine Bounou – 2. Achraf Hakimi, 18. Jawad El-Yamiq, 20. Achraf Dari, 25. Yahya Attiat-Allah – 8. Azzedine Ounahi, 4. Sofyan Amrabat, 15. Selim Amallah – 7. Hakim Ziyech (căpitan), 19. Youssef En-Nesyri, 17. Sofiane Boufal. Selecţioner: Walid Regragui.

Meciul e considerat unul de risc înalt în Franța și Belgia, acolo unde trăiesc mari comunități de marocani.

10.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi, 5.000 în regiunea pariziană şi în mod special pe Champs-Elysees din Paris, au anunțat autoritățile franceze.

91 de persoane au fost reținute după incidentele din capitala Franței ce au urmat calificării Marocului în semifinale.

Suporterii marocani s-au bătut cu poliția și în Belgia, după ce naționala Marocului a învins trupa lui De Bruyne, așa că și forțele de ordine din Bruxelles sunt în alertă.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News