“Destinul a făcut ca amândoi să practicăm acelaşi sport. La Liceul Bolintineanu, am început iniţial cu înotul. Mama, care a făcut canotaj de performanţă, şi-a dorit să învăţăm să înotăm. Am fost remarcaţi de un antrenor de polo, care ne-a propus să facem sport”, povesteşte Pavel, care a dezvăluit că relaţia pe care o are cu Petru este una specială.
“Suntem nedespărţiţi. De la grădiniţă, numai împreună. Anul trecut a fost singurul moment mai «delicat»: eu m-am transferat la Steaua, iar el a rămas la Rapid. Deveniserăm adversari. Când jucam împotriva lui, îmi era destul de greu să trag la poartă. Aveam emoţii! Dar e bine că acum suntem din nou colegi de echipă”, mărturiseşte Pavel.
Au fost în placente diferite
Chiar dacă sunt gemeni, comunicarea telepatică între ei, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, este aproape inexistentă. Pavel are şi o explicaţie a acestui lucru: “La noi, este o situaţie uşor diferită faţă de restul cazurilor de gemeni. Noi nu ar fi trebuit să fim gemeni. Din câte ştiu, eu am fost primul conceput, iar Petru, la două săptămâni după mine. Pe perioada sarcinii mamei, am stat în placente diferite. Eu m-am născut la termen, iar el ar fi trebuit să vină pe lume două săptămâni mai târziu. În timpul naşterii, eu l-am împins pe el şi aşa se face că Petru este cu zece minute mai mare decât mine”, a adăugat Pavel. Ce doi poartă prenume de sfinţi deoarece sunt născuţi chiar în ziua Sfinţilor Petru şi Pavel, 29 iunie.
Medicul ginecolog prof. dr. Vasile Niţescu (foto) ne-a explicat: “Naşterea celor doi băieţi e un caz excepţional. Ei au rezultat dintr-o sarcină gemelară dizigotă, adică din două ovule fecundate. Particularitatea constă în eliberarea spontană a celui de-al doilea ovul într-un ciclu menstrual separat, la două săptămâni distanţă faţă de primul, datorită unei stări de excitaţie puternică. Actul normal al naşterii primului copil a determinat şi venirea pe lume a celui de-al doilea băiat şi eliminarea a două placente”. (Oana Timar)