Cotidianul Libertatea l-a întrebat pe șeful FRF dacă a sesizat sau dacă are de gând să sesizeze organele abilitate pentru a afla dacă într-adevăr a fost vorba despre interceptare.

Răspunsul primit, prin intermediul Biroului de Presă al Federației Române de Fotbal, este următorul: ”Episodul pe care îl menționați face obiectul unei anchete interne a FRF. Este prematur să ne pronunțăm asupra unei căi de acțiune înainte de încheierea cercetării”.

Președintele FRF a vorbit miercuri la FRF TV despre stenogramele discuțiilor secrete purtate la Casa Fotbalului cu două zile înaintea alegerilor și publicate de Gazeta Sporturilor.

În final, Burleanu a lansat ideea că staff-ul lui Ionuț Lupescu ar fi recurs la tehnici ilegale: ”Oricum, de apreciat și opoziția, fiindcă, până la urmă, fie că am fost interceptați, fie că cineva din rândul nostru a folosit un telefon mobil și a înregistrat acea conversație care, bineînțeles, a ajuns la ei înainte de ziua alegerilor, evidențiază că și ei s-au organizat bine”.

În timp ce a aruncat tabăra adversă într-o situație îndoielnică, Răzvan Burleanu a precizat că el nu a făcut absolut nimic în afara legii.

Cu toate astea, președintele AFC Progresul București, Tudor Iacov, a reclamat la DNA alegerile de la FRF.

FRF poate distruge buletinele de vot de la alegeri după 100 de zile, iar fostul medic al naționalei, Pompiliu Popescu se întreabă retoric: ”DNA ce mai așteaptă?”.

Răzvan Burleanu (33 de ani) a câştigat, pe 18 aprilie 2018, un nou mandat la conducerea FRF, încă din primul tur de scrutin, el fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Casa Fotbalului.

Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al “generaţiei de aur”, a obţinut doar 78 de voturi. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.


Citește și: Un specialist român a măsurat radioactivitatea de la Cernobîl: ”20% dintre locuitorii din zonă s-au întors acasă după explozie”

 
 

Urmărește-ne pe Google News