Obiectivul imediat: promovarea în Liga I

La rândul său, Gigi Neţoiu, şi el, în trecut, patron al defunctei Universitatea Craiova, a precizat: „O societate a Primăriei Craiova va avea pachetul majoritar de acţiuni, iar în rest vor fi 40-50 de acţionari. Si fostele glorii ale Universităţii vor avea acţiuni”. Omul de afaceri a adăugat: „Vom avea susţinerea fanilor pentru că practic e aceeaşi Craiova! Licenţa veche nu mai există din 2002. Obiectivul imediat al echipei este promovarea în prima ligă”. Numai că obiectivul „îndrăzneţ” propus de Neţoiu se loveşte cap în cap cu regulamentul FRF, care interzice unui club nou-înfiinţat să promoveze într-un eşalon superior în mai puţin de trei ani de la constituire. Dar ce nu face Mircea Sandu pentru Universitatea Craiova?

Mititelu: „Cârţu, un trădător”

” Am rămas cutremurat când am aflat cine a votat în favoarea excluderii. Ce căuta Sorin Cârţu acolo, la Federaţie? Asta intră în istoria celor mai mari trădări din lume, o fostă mare glorie a echipei să ia parte la votul prin care a fost exclusă Craiova. Va rămâne în istoria clubului drept trădător. O să aduc dovezi clare prin care să demonstrez că această Adunare Generală nu a avut nici o valoare juridică. Cred că, din punct de vedere penal, Mircea Sanduşi-a agravat situaţia”, a declarat, la Sport.ro, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu.

Primarul vrea, dar nu poate

„Am discutat cu primarul Solomon şi e de acord. Ne vom implica în acest proiect doar dacă oficialităţile locale vor lua 51 la sută din acţiuni. 49 la sută ar veni din mediul privat. Sunt mai multe persoane care vor să se implice”, a anunţat Gigi Neţoiu. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a negat varianta propusă de Neţoiu: „Nu mint oameni doar ca să mă aleagă. Bugetul este făcut, nu pot aloca bani pentru acest proiect. Am datoria totuşi să ajut, dar nu ştiu cum în acest moment”.

Acasă, pe „Extensiv”

Noua echipă a Craiovei va evolua, în meciurile de „acasă”, pe arena „Extensiv”, din Parcul Romanescu. „Se va face un stadion nou, va avea în jur de 25.000 de locuri. În maximum doi ani şi jumătate va fi gata stadionul. Până când va fi gata noul stadion se va juca pe Extensiv pentru ca „Ion Oblemenco” nu mai corespunde standardelor impuse de FRF”, a anunţat Gigi Neţoiu.

Urmărește-ne pe Google News