Este o premieră pentru fotbalul românesc, după cum a dorit să sublinieze preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, după ședința de miercuri a Comitetului Executiv al FRF, de la Casa Fotbalului.
”S-au discutat câteva aspecte importante, cum ar fi cursurile la nivelul școlii de antrenori care vor demara în 2017. Vom demara cursuri în premieră pentru antrenori specializați în pregătirea copiilor și juniorilor, vom pune practic pe picioare o nouă licență de antrenor A Youth, dar în același timp vom continua cu licențele tradiționale Pro A și Pro B, dar și cu licențele de futsal și fotbal feminin. De asemenea s-au modificat baremurile de arbitraj pentru competițiile de juniori, în sensul uniformizării lor”, a declarat președintele FRF, citat de Agerpres.
Burleanu, care a fost apărat de Davor Suker în „războiul mediatic” cu Florin Prunea, a dat câteva amănunte despre o acțiune solicitată de selecționerul Christoph Daum, pentru un cantonament în Turcia în luna ianuarie (17-23) al unei selecționate Under-23, care va inventaria cei mai buni jucători tineri din țară și străinătate.
”În același timp s-a adus la cunoștință Comitetului Executiv o inițiativă a staff-ului tehnic de la nivelul primei reprezentative, în ceea ce înseamnă un cantonament în luna ianuarie pentru o selecționată Under-23. Practic e o schimbare de abordare cu ceea ce ne obișnuisem în sezonul rece, în pauza competițională, având practic trei ținte în ceea ce înseamnă jucătorii care pot fi convocați”, a spus Burleanu.
Acesta a adăugat: „Pe de o parte jucătorii U23 de la nivelul Ligii I, dar și de la nivelul Ligii a II-a, acea cotă de jucători sub 21 de ani care se aplică la nivelul ambelor ligi, dar și jucători mai tineri care în momentul de față se află în diferite campionate din străinătate. În toată această perioadă de timp, reprezentanții staff-ului tehnic au discutat cu majoritatea antrenorilor din Liga I, dar și cu cei din afara țării”, a explicat Răzvan Burleanu.
Schimbări la Comisia Tehnică
Președintele FRF a făcut precizări și despre activitatea Comisiei tehnice, care va cuprinde de acum înainte și oameni din afara forului național.
”Până acum doi ani, comisia tehnică a fost, nu a fost, mai degrabă nu a fost activă. Am considerat că dacă dorim să punem în mișcare și dorim să luăm decizii mult mai rapid, avem nevoie ca această comisie tehnică să se bazeze pe oameni din interior. Din partea a doua a acestui an am schimbat această abordare, astfel ca până la finalul acestui an, cel târziu începutul anului viitor să putem pune pe picioare o comisie tehnică din care să facă parte atât oameni din exteriorul federației, care nu sunt angrenați zi de zi în activitățile și proiectele federației cât și oameni din interior, astfel să avem un mix de expertiză care să ducă la cele mai mari rezultate”, a spus Burleanu.