Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea delegaţiei de la Campionatele Europene de la Glasgow, unde a obţinut 7 medalii (3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz), că România are acum „o generaţie de superputeri”.

„Este o reuşită de excepţie a canotajului românesc. Sunt un preşedinte fericit, iar asta o spun cu toată sinceritatea, pentru că se vede în spatele meu o armată de superputeri. Maria Tivodariu, mezina din barca de 8+1, a postat un mesaj pe Facebook în care a scris: „Noi suntem generaţia de superputeri”. Şi într-adevăr, în canotaj avem azi o generaţie de superputeri, o generaţie extraordinară. Sunt foarte mândră de aceşti sportivi pentru că promit, pentru că arată multă ambiţie şi determinare. Avem o echipă frumoasă care creşte de la an la an. Iar mie îmi creşte inima de bucurie că de la competiţie la competiţie numărul de participanţi este în creştere”, a spus Lipă, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Lipă s-a arătat foarte mândră de rezultatele lotului masculin, care la Glasgow a cucerit 4 medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.

„Sunt la al treilea mandat ca preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi ambiţia mea a fost ca băieţii să ajute fetele în clasamentul general pe medalii la competiţii. Mi-am dorit să fim o echipă puternică. Au trecut 3 ediţii de Jocuri Olimpice şi iată că acum avem o generaţie de excepţie la masculin formată din nişte copii luptători. A fost o competiţie enorm de grea, o competiţie acerbă, iar ei au demonstrat că sunt în stare să se bată cu marile puteri din canotaj. Le mulţumesc din suflet lor, dar şi antrenorilor, masorilor, nutriţioniştilor, kinetoterapeuţilor şi aşa mai departe”, a menţionat preşedinta.

Campionii traseismului politic din listele pentru alegerile parlamentare. Partidele le favorizează eligibilitatea în detrimentul candidaților noi
Recomandări
Campionii traseismului politic din listele pentru alegerile parlamentare. Partidele le favorizează eligibilitatea în detrimentul candidaților noi

„Toată lumea se aşteaptă de la noi ca la Jocurile Olimpice să răsturnăm munţii. Noi suntem obişnuiţi cu presiunea, dar când ai asemenea sportivi cu asemenea rezultate presiunea nu se mai simte. Presiunea face parte din viaţa noastră. Sper ei să se întoarcă peste cinci săptămâni cu alte medalii de la acea competiţie care nu va fi nici ea deloc uşoară (n.r. – Campionatele Mondiale). Nu contează că unii dintre ei nu au urcat acum pe podium. Nu toţi pot fi pe podium, important e să aibă încredere în forţele lor şi sunt convinsă că rezultatele vor fi altele”, a adăugat Lipă.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, că în sportul românesc sunt foarte mulţi bani, dar ei nu sunt gestionaţi cum trebuie, făcând referire la nemulţumirile angajaţilor MTS ale căror proteste vor culmina la 8 august cu greva generală.

Lipă a pus întârzierea mesajelor de felicitare din partea MTS după cele 7 medalii cucerite la CE de canotaj pe seama faptului că persoanele din conducerea ministerului nu cunosc fenomenul sportiv, dar a menţionat că nu doreşte „război” cu nimeni.

„Atâta timp cât nu cunoşti acest fenomen sportiv şi nu ştii ce înseamnă să stai în cantonament 11 luni din 12… E greu pentru un sportiv ca după o competiţie nimeni să nu vină să îi spună „mulţumesc”… vorbesc la nivel de minister. Eu nu mi-am propus să port un război cu nimeni. Dar eu reacţionez de fiecare dată când loturile sunt destabilizate. Pentru că această performanţă nu vine oricum şi nu vine de oriunde. Ea vine de la nişte oameni dăruiţi sportului de performanţă care au nevoie de linişte să se pregătească. Mă bucur că e aici şi secretarul de stat, domnul Cosmin Butuza, pentru că vreau să spun că avem nevoie de sprijin, nu de frecuşurile care se întâmplă la ora actuală. Pentru că aceste frecuşuri nu fac nici cinste şi nici bine sportului de înaltă performanţă. Este greu să te lupţi cu toată lumea. Eu sper din tot sufletul ca acea perioadă care a trecut, şi ştie domnul Butuza foarte bine, să nu se mai întâmple. Pentru că tot aici e antrenorul Mircea Roman, care a adus două titluri europene, iar acum câteva luni nu se regăsea pe niciun stat de indemnizaţie pentru că „nu pregătea pe nimeni”. Şi atunci fetele sunt cele mai în măsură să spună cine le-a pregătit pentru a ajunge aici. În sport sunt foarte mulţi bani, dar banii nu sunt gestionaţi cum trebuie. Eu am obosit să fiu dată exemplu că sunt la federaţia cu cel mai mare buget. Dar avem 50 de salariaţi, nu doar la federaţie, ci şi la bazele sportive de la Năvodari şi Iaşi”, a spus Lipă, care a ocupat în trecut funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Hoție la Castelul Peleș. „POS-ul nu mai funcționează, se poate plăti doar cash”. Ce ar trebui să verifice Corpul de Control al Ministerului Culturii
Recomandări
Hoție la Castelul Peleș. „POS-ul nu mai funcționează, se poate plăti doar cash”. Ce ar trebui să verifice Corpul de Control al Ministerului Culturii

Preşedinta speră ca premierile medaliaţilor la CE de canotaj să nu întârzie precum cele de după Mondialele de anul trecut. „Îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut în 2017 când aceşti sportivi au obţinut rezultate la Campionatele Mondiale, dar tot după un scandal mai mic sau mai mare şi-au primit drepturile la începutul lui 2018. Drepturile care li se cuvin, pentru că ei nu cer de la nimeni nimic în plus. Sper ca anul acesta să nu se mai întâmple aşa. Munca lor trebuie să răsplătită. Nu e o muncă uşoară, sacrificiile sunt imense. Pentru că dacă nu te sacrifici nu poţi ajunge nici măcar campion naţional”, a precizat Lipă la întoarcerea delegaţiei României de la Europene.

Aceasta a menţionat că o diurnă de 25 de lei este prea mică pentru un sportiv de performanţă. „Nu ştiu la ce s-a gândit doamna ministru când a spus că 25 de lei e prea mult. Nu cred că îşi imaginează nimeni că sportivii care participă la finale de Campionate Europene stau pe 25 de lei pe zi. Apoi e o altă exprimare nefericită cu „dieta” (n.r. – a ministrului Ioana Bran)… Sportivii slăbesc muncind. Un canotor pe căldurile astea dă jos 3 kilograme la un antrenament fără să se forţeze prea mult. Deci nu se pune problema de dietă pentru sportivii de performanţă. Nici nu e recomandată dieta, de asta avem nevoie de nutriţionişti, ei le recomandă meniul, când să bea apă, când să mănânce şi aşa mai departe. Pentru că toate aceste lucruri contează când te baţi la nişte sutimi de secundă pentru o medalie”, a afirmat ea.

Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”
Recomandări
Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”

Elisabeta Lipă înţelege situaţia angajaţilor MTS care vor declanşa greva generală la 8 august. „E trist ce se întâmplă. Sportul nu are nevoie de aşa ceva, aceste războaie şi ambiţii nu duc nicărieri. Atât timp cât există o lege a salarizării şi funcţiile similare din alte ministere sunt răsplătite cu alte sume, nu înţeleg de ce la Ministerul Tineretului şi Sportului nu se poate. Eu, în mandatul meu, am reuşit să măresc salariile în aparatul central (n.r. al MTS). Pentru că am ajuns acolo şi oamenii veneau la 9 dimineaţa, până la 11 luau masa, apoi se odihneau şi la 16 încuiau biroul şi plecau. Iar eu nu aveam cu cine să lucrez la MTS. Şi când i-am întrebat de ce fac lucrul ăsta mi-au spus: „Păi, la salariile astea?” Aşa că atât timp cât am fost la MTS am încercat să fac tot ce a depins de mine să îi mulţumesc pe oameni. Poate dacă mandatul era mai lung reuşeam să fac aceste lucruri şi pentru angajaţii din teritoriu, pentru că sunt 3.500 de oameni la direcţiile judeţene, cluburi sportive şi aşa mai departe. Noi nu avem nevoie să ni se destabilizeze pregătirea. Şi am trecut prin asta în februarie-martie, când după 5 luni de pregătire MTS nu plătea indemnizaţiile colectivului tehnic şi antrenorului naţional. Atunci ni s-a spus că nu poate fi plătit pentru că nu pregăteşte pe nimeni. Este inacceptabil un asemenea răspuns”, a spus Lipă.

Ea consideră că în sport sunt multe anomalii, una dintre acestea fiind salariul de doar 1.450 de lei al antrenorului lotului naţional feminin de canotaj, Mircea Roman. „Domnul Roman este angajat al federaţiei pe 1.450 de lei pe lună. Toată lumea îi face socoteală cât câştigă din premieri, dar aceste câştiguri pot să vină sau pot să nu vină. Pentru că medaliile României nu sunt puse deoparte. Mi-a pus o întrebare: „Eu cu ce pensie o să ies? Poate îmi trebuie un medicament pentru că vine vârsta”. Deci cu ce pensie iese domnul Roman, pentru că i se apropie vârsta. Şi ca dânsul sunt foarte mulţi salariaţi. De asta oamenii au ajuns la limită. Eu am pierdut 4 oameni din federaţie şi din colectivele tehnice de la începutul anului. Iar un om dacă vine mă întreabă ce salariu va avea, iar eu îi spun 1.400 de lei… Nu e normal să nu echivalezi studiile… sunt nişte anomalii care trebuie rezolvate. Pentru că altfel noi nu avem cu cine lucra”, a precizat preşedinta.

În ceeea ce priveşte o posibilă demisie a lui Mircea Roman, Lipă a afirmat: „Am încercat să-l opresc pe domnul Roman de foarte multe ori. Este cel mai bun antrenor al nostru şi rămânem descoperiţi dacă pleacă. Îl înţeleg când nu mai suporţi locul, să vezi aceleaşi feţe, aceeaşi cameră, acelaşi pat timp de 11 luni din 12. Are nevoie de o pauză, dar acum nu se pune problema să discutăm să văd dacă îl întorc din drum sau nu pentru că mai sunt 5 săptămâni până la Campionatele Mondiale şi atenţia lui e îndreptată către procesul de pregătire. După aceea vom vedea ce se va întâmpla”.

Antrenorul lotului naţional feminin de canotaj, Mircea Roman, a declarat, la sosirea de la Glasgow, că îşi doreşte ca România să îşi facă un obicei din a se lupta pentru medalii la fiecare competiţie. „A fost o competiţie interesantă. În sfârşit România este pe primul loc (n.r. – în clasamentul pe medalii), chiar dacă este o competiţie continentală. Este un început şi sper ca la următoarele competiţii să ne facem un obicei şi să fim acolo sus, să contăm. Sper, pentru că se ştie că o competiţie poate aduce şi neprevăzut”, a afirmat Roman.

Ciprian Tudosă, medaliat cu bronz în proba de dublu rame la CE de canotaj de la Glasgow, a declarat, luni, la întoarcerea în ţară, că rezultatele de la Europene reprezintă doar un început pentru lotul masculin al României, iar sfârşitul se numeşte „Tokyo 2020”.

„Suntem onoraţi de performanţa de la Europene, ţinând cont că în ultimii zeci de ani la masculin canotajul nu a realizat rezultate notabile. Este un început. Sfârşitul este departe şi se numeşte Tokyo 2020”, a spus Tudosă.

Ciprian Huc, medaliat cu aur în proba de patru rame la CE, a afirmat că are încredere că rezultatele vor continua. „Am doar 19 ani şi mă gândesc la performanţe mult mai mari. Au fost două concursuri minunate (n.r. – CM Under 23 şi CE de seniori). Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi”, a adăugat el.

La rândul său, Marian Enache, vicecampion european la dublu vâsle, a precizat că această medalie nu va fi ultima din cariera sa. „Suntem foarte fericiţi să facem parte din acest colectiv. Suntem fericiţi pentru ce am realizat, pentru această medalie de argint. Ea nu e nici prima, dar nici ultima, cu siguranţă vor fi mai multe”, a precizat Enache.

Denisa Tîlvescu, dublă medaliată cu aur la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow (dublu rame şi 8+1), a declarat, luni, la întoarcerea în ţară, că visul cel mai mare este reprezentat de un loc pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Arătăm bine în formula asta. Eu cu Mădălina se pare că am făcut o echipă foarte bună acum. Am luptat împreună până la capăt şi nu doar în proba de dublu, ci şi în cea de 8+1. Speră să rămânem în aceeaşi formulă. Ne-am făcut treaba la Europene, sperăm la cât mai multe medalii pe viitor. Visul cel mai mare este o medalie la Tokyo 2020”, a spus sportiva în vârstă de 21 de ani.

Colega ei din barca de dublu rame, de asemenea dublă campioană europeană, Mădălina Bereş, a afirmat că speră să repete performanţa de la Europene şi la Campionatele Mondiale din luna septembrie. „Sunt foarte bucuroasă că am repetat performanţa de anul trecut. Suntem o echipă nouă, sunt sigură că de acum încolo vom creşte. Îmi doresc să obţinem rezultate la fel de bune în continuare. Vom sărbători câştigarea medaliilor prin antrenamente. Denisa este foarte luptătoare, ştie ce îşi doreşte şi o apreciez foarte mult pentru asta. Simt în cursă că este alături de mine. Sperăm să repetăm performanţa de la Europene şi la Mondiale”, a menţionat Mădălina Bereş.

Campioană europeană cu echipajul de 8+1, Maria Tivodariu a declarat la rândul ei: „Performanţa de la Europene ne-a dat foarte multă încredere. Noi am muncit toate opt la acest rezultat şi sunt sigură că niciuna nu vrea să se lase cel puţin până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru că noi vrem să câştigăm la Tokyo”.

Maria Tivodariu a menţionat că îşi doreşte ca oficialii Ministerului Tineretului şi Sportului să acorde mai multă atenţie angajaţilor şi sportivilor. „Conducerea MTS probabil ar trebui să aibă puţin mai multă atenţie pentru sportivii pe care îi are în grijă. Nu suntem nişte simpli oameni care aducem medalii pe masă pur şi simplu. Cred că merităm mai mult de atât”, a spus ea.

„Eu nici măcar dietă nu aş putea să ţin cu 25 de lei. E o sumă foarte mică, dar din câte se pare e posibil la noi. Sper să se rezolve această situaţie. E fără precedent probabil. În străinătate se pune mult mai mult accent pe medicaţie, pe refacere, pe masă, dar cu toate astea ne batem de la egal la egal cu ei. Sper ca oficialii să plece puţin ochii şi spre noi, mai ales că ne dorim să reprezentăm ţara cât mai bine posibil, să cânte imnul de cât mai multe ori”, a adăugat Maria Tivodariu.

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică al României, Nicolae Forminte, a declarat, luni, la întoarcerea în ţară, că medaliile de argint şi bronz câştigate la Campionatele Europene de la Glasgow îl bucură pentru că probabil cu ele a „mai cumpărat puţină linişte şi puţin timp”.

„Mă bucură succesul, mă bucură câştigarea acestor medalii pentru că probabil am mai cumpărat puţină linişte şi puţin timp. În final pot spune că mă bucur că am avut dreptate când am prezentat obiectivele propuse pentru aceste Campionate Europene. Gimnastica românească nu poate să iasă din acest moment cât de repede doresc eu sau opinia publică. Va ieşi atunci când multe lucruri care au creat un sistem se vor reaşeza pe făgaşul normal”, a spus el.

Forminte susţine că România a pierdut în ultimul timp multe gimnaste capabile să câştige medalii doar pentru că acestea nu au reuşit să devină campioane mondiale sau olimpice.

„Consumăm foarte repede gimnaste şi producem foarte greu. La primul eşec fie opinia publică, fie alţi factori le determină pe gimnaste să renunţe. Spun de mulţi ani că acesta este un păcat şi o greşeală majoră. Observ de exemplu la echipa Rusiei cum după 2-3 ani reapar gimnaste care îşi fac treaba. De aceea cred că după ce investeşti 10 ani într-o gimnastă, să renunţi la ea într-un an mi se pare o mare greşeală. E adevărat că nu toate gimnastele pot fi campioane olimpice. Noi le-am pierdut pe acele gimnaste care puteau fi oameni de echipă. Pentru că vârfuri e foarte greu să ai mereu. Junioarele pe care le producem sunt puţine. Dar noi am pierdut multe gimnaste pentru simplul motiv că nu toate au reuşit să iasă campioane mondiale sau olimpice. Eu spun că se nasc în continuare copii care să câştige medalii, dar nu toată lumea care practică gimnastică poate deveni campioană europeană, mondială sau olimpică. Mie la primul mandat ca antrenor mi s-au predat zero gimnaste, iar la cel de-al doilea tot zero gimnaste. Pentru a construi o echipă ai nevoie de timp şi de linişte”, a explicat Nicolae Forminte.

Delegaţia României a obţinut două medalii la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Glasgow, argint la sol şi bronz la sărituri, ambele prin Denisa Golgotă, aflată la prima competiţie majoră de senioare din carieră.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Andreea Răducan, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că gimnastica artistică are în continuare probleme, dar a menţionat că rezultatele de la Campionatele Europene de la Glasgow, o medalie de argint şi una de bronz, sunt încurajatoare.

„Am început mai greu aceste Europene. Dar nu întotdeauna ce începe prost se sfârşeşte tot prost. Rezultatele aduse de fetele noastre la Europene sunt încurajatoare. E clar că sunt probleme, dar cred că trebuie să vedem şi lucrurile bune. Am analizat şi lucrurile pe care nu le-am realizat aşa cum ne-am fi dorit. Am discutat şi cu antrenorii, dar şi cu fetele, şi toată lumea e dispusă să se întoarcă la muncă, să ne pregătim mai bine pentru Campionatele Mondiale care vor urma”, a spus preşedinta FRG.

„Avem mult de lucru şi suntem conştienţi. Competiţia de la Glasgow va contribui la experienţa lor şi la progresul pe care ni-l dorim în viitor de la ele. La bine toată lumea e în frunte, dar eu cred că şi în aceste momente mai dificile pe care le traversăm e foarte important să fim uniţi. Ne avem unii pe ceilalţi, trebuie să recunoaştem problemele pe care le avem, iar o dată acceptate pasul spre redresare va fi deja făcut”, a adăugat Andreea Răducan.

Denisa Golgotă, sportiva care a cucerit ambele medalii ale României la Campionatele Europene de seniori, argint la sol şi bronz la sărituri, a declarat că la Glasgow a fost un concurs „destul de greu”. „În numele meu şi al fetelor mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, dar în special colectivului tehnic şi staff-ului medical pentru că fără ei nu am fi putut ajunge aici. A fost destul de greu la Campionatele Europene. Însă în ceea ce ne priveşte au fost atât lucruri bune, cât şi lucruri rele. Consider că doar muncind vom putea ajunge la rezultatele dorite”, a precizat sportiva în vârstă de 16 ani.

IMG_4945Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 54

ACTUALIZARE. 14.30. Să precizăm că secretarul de stat Cosmin Butuza… n-a mai rostit nici un cuvânt!

ACTUALIZARE ora 14.24. Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului feminin de canotaj, este plătit cu un salariu de 1.450 de lei pe lună. Vrea să plece din România, pentru a câștiga mai bine în străinătate, de unde are oferte concrete.

”Cu ce pensie o să ies? N-o să am nici de pastile”, s-a arătat contrariat și nemulțumit tehnicianul care a fost dat afară de la lotul, după JO de la Londra 2012, dar a fost repede readus.

Canotorii medaliați au avut chef de glume. S-au jucat cu medaliile de la gât, iar când s-au urcat în autobuzul cu numărul B-97-VGR nu s-au putut abține: ”Ia uite, ne ia viagra”!

Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO

ACTUALIZARE ora 13.54. Au venit tricolorii medaliați.

A cuvântat Elisabeta Lipă, șefa federației de canotaj. ”Declarația cu dieta a doamnei ministru este din ciclul greșelilor. O fi vrut să zică altceva. Un canotor slăbește minimum 4 kiograme la un antrenament, ce dietă? Eu am fost ministru și cunosc: bani sunt, dar îi gestionează prost”.

A vorbit și sportiva Maria Tivodariu, 19 ani, de la barca de 8+1. La vârsta ei, are un discurs excepțional. ”Sper că a fost o glumă a ministrului cu dieta de 25 de lei. Nu poți nici măcar trăi cu banii ăia”, a spus ea, printre altele.

Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO  Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO

Gimnasta Ioana Stănciulescu, 14 ani, junioara care a luat aur la sol, n-a putut vorbi, de plâns.

Andreea Răducan, șefa FRG: ”Avem nevoie de liniște. Vrem să arătați mai multă înțelegere. Eu sper să rămâne în fața canotajului ca număr de medalii în istorie”.

Nicolae Forminte, antrenor coordonator gimnastică: ”De fiecare dată când am preluat lotul, mi s-au predat zero gimnaste! Nu mai avem junioare. Multe fetițe s-au lăsat! Din păcate, toată lumea vrea să devină campioană europeană sau mondială. Trebuie și gimnaste de echipă. Când mai avem norocul să avem, una după alta, o Miloșovici, o Amânar, o Gogean sau o Olaru?”.

Denisa Golgotă (16 ani): ”Visul meu e un titlu olimpic. Nu am modele, dar, când m-am născut eu, Sandra Izbașa era cea mai bună”.

ACTUALIZARE 13.00. Sportivii români, așteptați cu flori la aeroport de oficialii ministerului de profil. Cosmin Butuza, în costum, joacă rolul gazdei primitoare.

Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO

Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO

Pe mese sunt doar 7 buchete de flori, dar au fost câștigate, în total, 10 medalii. Se pare că oamenii de la MTS au uitat de gimnastică, astfel că ultimele trei buchete au venit cu întârziere.

Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO Au venit campioanele și campionii! Unii plâng, alții fac haz de necaz. Așteptați de funcționarul ”Tricoaie”. A tăcut mâlc ca să nu gafeze iar! / FOTO&VIDEO

Ministerul Tineretului și Sportului, prin reprezentantul său, secretarul de stat pentru sport, Cosmin Butuza, va întâmpina lotul României de canotaj, care s-a situat pe locul I la clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene de la Glasgow, o performanță în istoria acestei competiții pentru tricolori.

”Ministrul e plecat din localitate”, a fost explicația oficială pentru absența Ioanei Bran.

Primirea va avea luni, 6 august, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, la Salonul Prezidențial, la ora 13.10.  

Gafa făcută de Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. „Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre”.

Sportivii, aflați în conflict cu MTS, au făcut deja mișto de Butuza. După victorie, băieții de la 8+1 au spus că ”tremură tricoaiele pe noi de emoție”.

România  a obținut pe canalului din Strathclyde Country Park 7 medalii: 3 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Campionatul European de canotaj 2018. România, primul loc în clasamentul pe medalii! | FOTO

Medaliile obținute

Aur

Proba feminină de 8+1 s-a încheiat cu victoria echipajului alcătuit din Ioana Vrînceanu, Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş şi Diana Tîlvescu, înregistrat în 6 h 08 min 980/1000. Bereş şi Tîlvescu au intrat astfel sâmbătă în posesia a două medalii de aur. România a fost urmată de Marea Britanie, 6 h 10 min 090/1000, şi Olanda, 6 h 10 min 780/1000.

Echipajul masculin de patru rame, alcătuit din Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc, s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 340/1000, la doar şase zile după ce a câştigat aurul la Mondialele de tineret de la Poznan (Polonia). România a fost urmată pe podium de Marea Britanie, cu timpul de 5 min 55 sec 710/1000 şi de Franţa, 5 min 56 sec 490/1000.

Echipajul feminin de dublu rame, alcătuit din Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, a câştigat cu timpul de 7 min 15 sec 530/1000, fiind urmat de echipajul Olandei, 7 min 17 sec 340/1000, şi de cel al Italiei, 7 min 17 sec 860/100.

Românca Ioana Stănciulescu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de sol, duminică, în concursul rezervat junioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow. Stănciulescu, în vârstă de 14 ani, a obţinut 13,433 puncte, devansând-o pe italianca Giorgia Villa, medaliată cu argint (13,333 puncte), în timp de bronzul a revenit britanicei Amelie Morgan, care a încheiat concursul la egalitate de puncte cu ocupanta locului al patrulea, românca Antonia Duţă (12.900 pct).

Argint

În proba masculină de dublu vâsle, echipajul României, alcătuit din Ioan Prundeanu şi Marian Enache, a ocupat locul 2, cu timpul de 6 min 10 sec 710/1000. Aurul a revenit Franţei – 6 min 10 sec 210/1000, iar bronzul, Marii Britanii – 6 min 10 sec 840/1000.

Medalia de argint a fost adusă de echipajul feminin de patru rame, Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu şi Roxana Paraşcanu, cu timpul de 6 min 41 sec 870/1000. Aurul a revenit Rusiei (6 min 39 sec 970/1000), iar bronzul, Poloniei (6 min 42 sec 580/1000).

Românca Denisa Golgotă a obţinut duminică medalia de argint în proba de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow. Sportiva de 16 ani a obţinut 13,600 puncte la sol.

Bronz

În proba masculină de 8+1, echipajul României, format din Vlad-Dragoş Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei şi Adrian Munteanu, s-a clasat pe poziţia a treia, cu timpul de 5 min 29 sec 710/1000. Pe primele locuri au fost Germania (5 min 27 sec 480/1000) şi Olanda (5 min 29 sec 510/1000).

Echipajul masculin de dublu rame, format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, a obţinut bronzul, cu timpul de 6 min 29 sec 390/1000. Aurul a revenit echipajului Croaţiei, alcătuit din fraţii Valent şi Martin Sinkovic – 6 min 26 sec 420/1000. Pe locul 2 a terminat Franţa, 6 min 27 sec 400/1000.

La CE de gimnastică, la sărituri, Denisa Golgotă a luat bronzul, cu 14,166 puncte. Golgotă a fost singura româncă prezentă în finalele pe aparate la Glasgow.

Citiți și EXCLUSIV | Premiile MTS pentru medaliații la Campionatele Europene 2018. A intrat în vigoare, pe 30 iulie, noua grilă de premiere. Ioana, scoate milionul de lei!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Știrileprotv.ro
Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Viva.ro
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Orașul din timpul Imperiului Roman aflat acum în Vestul României pe care l-ar putea vizita turiștii în curând. Aici s-au făcut mai multe descoperiri spectaculoase
FANATIK.RO
Orașul din timpul Imperiului Roman aflat acum în Vestul României pe care l-ar putea vizita turiștii în curând. Aici s-au făcut mai multe descoperiri spectaculoase
Gigi Becali, reacție odioasă la GSP Live, după ce Dawa a fost acuzat că și-ar fi agresat soția: „Când te bate la cap, îi mai scapi și câte o «domestică»”
GSP.RO
Gigi Becali, reacție odioasă la GSP Live, după ce Dawa a fost acuzat că și-ar fi agresat soția: „Când te bate la cap, îi mai scapi și câte o «domestică»”
Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu soția lui, Sandra. Locul neașteptat în care a cerut-o de soție: „Ori la balamuc ori la…”
Elle.ro
Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu soția lui, Sandra. Locul neașteptat în care a cerut-o de soție: „Ori la balamuc ori la…”
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Unica.ro
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
A intrat pe contrasens pentru a se răzbuna pe iubită şi şi-a ucis fiul de 4 ani. Planul bolnav al şoferului care a făcut măcel în Suceava
Observatornews.ro
A intrat pe contrasens pentru a se răzbuna pe iubită şi şi-a ucis fiul de 4 ani. Planul bolnav al şoferului care a făcut măcel în Suceava
Horoscop 12 noiembrie 2024. Balanțele se simt tulburate astăzi, din mai multe motive, cele din mediul de la serviciu sau problemele de sănătate
HOROSCOP
Horoscop 12 noiembrie 2024. Balanțele se simt tulburate astăzi, din mai multe motive, cele din mediul de la serviciu sau problemele de sănătate

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI