VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Actriţa Eva Longoria şi prezentatorul TV german Marco Schreyl sunt gazdele fastuoasei ceremonii din Elveţia. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1 şi TVR HD pe 9 ianuarie, de la ora 19.30.

 

UPDATE: Cristiano Ronaldo a primit trofeul ”FIFA World Player of the Year”, la puțin timp după ce a fost răsplătit și cu ”Balonul de Aur”. „Wow! E incredibil să câștig acest premiu. E primul din noua organizare. Le mulțumesc tuturor celor care sunt lângă mine. A fost cel mai bun an al carierei mele. Trofeele vorbesc de la sine. Nu voi uita niciodată acest an. Îmi pare rău că jucătorii Barcelonei nu au venit, dar e de înțeles”, a spus Cristiano Ronaldo.

Echipa anului 2016 pe posturi: Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen) — Dani Alves (Brazilia/FC Barcelona, Juventus Torino), Gerard Piqué (Spania/FC Barcelona), Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), Marcelo (Brazilia/Real Madrid) — Luka Modric (Croația/Real Madrid), Toni Kroos (Germania/Real Madrid), Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona) — Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Luis Suarez (Uruguay/FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid).

Premiul pentru cei mai frumoși fani le-a revenit suporterilor de la Dortmund și Liverpool, pentru spectacolul făcut la meciul din Europa League terminat cu victoria englezilor, 4-3.

Cea mai bună antrenoare din fotbalul feminin: Silvia Neid, tehnicianul naționalei Germaniei.

Cel mai bun antrenor din 2016: Claudio Ranieri, care a câștigat titlul cu Leicester în Premier League. 

 Premiul Fair-Play a mers la Atletico Nacional, care a cedat trofeul Copei Sudamericana celor de la Chapecoense, după tragicul eveniment aviatic în care aproape toți jucătorii clubului brazilian au decedat. 

Premiul pentru întreaga carieră: Falcao, jucătorul brazilian de futsal. 

Premiul ”Ferenc Puskas” pentru cel mai frumos gol: Mohd Faiz Subri. A fost votat de aproape 60% dintre participanți. 

Trofeul pentru cea mai bună jucătoare a anului: Carli Loyd, fotbalistă din Statele Unite. 

CLASAMENTE COMPLETE
Cel mai bun fotbalist
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalia) 34,54%
2. Lionel Messi (FC Barcelona/Argentina) 26,42%
3. Antoine Greizmann (Atletico Madrid/Franța) 7,53%

Cea mai bună fotbalistă
1. Carli Lloyd (SUA) 20,68%
2. Marta (Brazilia) 16,60%
3. Melanie Behringer (Germania) 12,34%

Cel mai bun antrenor:
1. Claudio Ranieri (Leicester City/Italia) 22,60%
2. Zinédine Zidane (Real Madrid/Franța) 16,56%
3. Fernando Santos (Portugalia) 16,24%

Cel mai bun antrenor la fotbal feminin:
1. Silvia Neid (Germania) 29,99%
2. Jill Ellis (SUA) 16,68%
3. Pia Sundhage (Suedia) 16,47%

Cel mai frumos gol — Premiul Puskas
1. Mohd Faiz Subri (Penang/Malaezia) 59,46%
2. Marlone (Corinthians/Brazilia) 22,86%
3. Daniuska Rodríguez (Venezuela) 10,01%

Cei mai buni suporteri
1. Borussia Dortmund/Liverpool 45,92%
2. Islanda 31,37%
3. ADO Den Haag 22,71%.

Cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori, cele mai spectaculoase goluri marcate de-a lungul anului trecut sunt în luminile reflectoarelor luni, 9 ianuarie, în Elveţia, la Zürich, în cadrul unui eveniment de gală ce onorează performanţele sportive ale fotbalului mondial. Ceremonia The Best FIFA Football Awards 2016 este prezentată de actriţa americană Eva Longoria şi omul de televiziune german Marco Schreyl şi transmisă în direct, de la 19.30, la TVR 1 şi TVR HD. Pentru telespectatorii din România, evenimentul este comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos.

Premiile sunt acordate pentru performanţa sportivă şi pentru conduita din teren şi din afara lui, în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016. Nominalizările au fost făcute pentru 8 categorii: cel mai bun jucător (nominalizaţi: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann), cea mai bună jucătoare (Melanie Behringer, Carli Lloyd, Marta), cel mai bun antrenor (Claudio Ranieri, Fernando Santos, Zinedine Zidane), cea mai bună antrenoare (Jill Ellis, Silvia Neid, Pia Sundhage), cel mai frumos gol (denumit Premiul Puskàs, îi are ca protagonişti nominalizaţi pe brazilianul Marlone, pe Daniuska Rodríguez din Venezuela, respectiv pe Mohd Faiz Subri din Malaezia), premiul pentru suporteri, premiul pentru fair-play, respectiv pentru cel mai bun 11. Voturile vin din partea selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale, ziariştilor şi din partea publicului, fiecare categorie contând în proporţie de 25%.

Încă din 1991, cei mai buni fotbalişti ai planetei sunt celebraţi în cadrul unor gale pline de fast, organizate de FIFA. Evenimentul din 9 ianuarie are menirea de a readuce fotbalul acolo unde îi este locul: în inimile oamenilor.

 

Urmărește-ne pe Google News