Dincolo de favelele turbate de ură, dincolo de protestele sângeroase ale localnicilor împotriva cheltuielilor deșănțate cu organizarea CM, dincolo de lucrările de infrastructură, unele încă nefinalizate, Brazilia înseamnă și… delicii culinare. Delicioasă și variată, bucătăria locală este una dintre principalele atracții pentru vizitatorii străini. Și nu e vorba doar de lichiorul din trestie de zahăr cu lămâie, adică de ” Caipirinha

„>”

„>.

„>

1. ” PAO DE Queijo” – un aluat din făină de mandioca, obținută din rădăcininoase crescute și cultivate de către comunitățile indigene, brânză , lapte, ulei și ouă. Gogoșelele sunt prăjite și se consumă fierbinți.

2. ” FAROFA” – se face din făină de mandioca, unt și sare, slănină, ouă, ceapă și alte ingrediente. Deși gustul e bun, unii turiști se3. ” Feijoada „ – legenda spune că a fost inventat de sclavii africani, care fierbeau orezul și îl combinau cu fasolea neagră și cu resturile de carne de porc primite de la stăpânii lor. Feijoada4. ” Beiiju” – cunoscut și ca tapioca, e făcut din făină de yucca. Aluatul de prăjește și se umple cu brânză. Se poate amesteca cu lapte condensat, ou , zahăr,

„>pentru a deveni o budincă delicioasă.

Drone kamikaze rusești surprinse deasupra Republicii Moldova, la doar 100 de metri de sol. Reacția Guvernului de la Chișinău
Recomandări
Drone kamikaze rusești surprinse deasupra Republicii Moldova, la doar 100 de metri de sol. Reacția Guvernului de la Chișinău

5. ” VATAPA” – moștenit de la sclavii africani, e tipic pentru zona de la nord-est de de Bahia. E din creveți, arahide și nuci de caju gătite într-un amestec de lapte de cocos si ulei de Dende, care provine dintr- un palmier. E 6. ” ACARAJE” – aluat de mandioca, umplut cu fasole, creveți, ceapă , ardei și usturoi, prăjit în ulei Dende.

„>7. ” MOQUECA ” – făcut din pește, creveți sau homar, cu ardei, ceapă și roșii, fierte în ulei Dende sau în ulei de măsline.

„>8. ” Escondidinho” – delicatesă din carne uscate, servită cu branză de vaci și piure de mandioca.

9. ” Acai” –  un fruct din regiunea amazoniană , bogat în fibre si proteine: se poate face piure, în combinație cu 10. COCOS APA – cea mai populara băutura pe plajele din Brazilia. Sucul e congelat în nuca de cocos, e bogat în potasiu și vitamine și este recomandat de medici pentru rehidratare.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News