Proaspăt eliminat de la Mondiale, asta după eşecul usturător în faţa reprezentativei Germaniei (scor 0-4), Lionel Messi, perla Argentinei, nu este văzut de George Copos îmbrăcând tricoul Rapidului.

Mai în glumă, mai în serios, George Copos consideră că un fotbalist precum Messi nu ar reuşi să se integreze la Rapid, aşa cum a făcut-o la Barca. “Ce ar putea să facă Messi, singur, la Rapid? În schimb, o echipă sudată poate crea o mare vedetă. Niciodată un singur jucător nu poate duce o echipă în spate”, ne-a spus şeful Rapidului.

Clauză de 250 de milioane de euro

Şi chiar are dreptate, pentru că starul Barcelonei n-a fost în largul său la Mondiale. În lipsa colegilor de la club în spate, Messi n-a reuşit nici măcar un gol în cele cinci partide disputate. Dacă l-ar dori cu adevărat la Rapid, Copos ar trebui să scoată o avere din portofelul său cu arici şi asta, pentru că argentinianul are o clauză de reziliere a contractului cu Barcelona de 250.000.000 de euro.

„Fiţele de Mondial au efecte dezastruoase”

Copos consideră că lipsa modestiei în cazul câtorva reprezentative sau fotbalişti a avut doar efecte dezastruoase la campionatul Mondial: „Ştiu că fiţele şi figurile dinainte de concurs nu pot avea decât efecte dezastruoase: vezi Italia, Franţa, Anglia, Cristiano Ronaldo. Şi mai ştiu că modestia este „de aur”: spre exemplu, Germania a anunţat, înainte de Campionat, că are o echipă tânără, în formare, fără pretenţii, ce mai, Ruda Săracă”.
 
Fără favorite la turneul final

În lipsa României de la Mondiale, finanţatorul Rapidului spune că nu şi-a găsit vreo favorită în rândul echipelor rămase în competiţie: „În absenţa ţării noastre nu am o echipă preferată. Puteam vedea o supremaţie a Americii de Sud, cum se anticipa, dar n-a fost să fie”. 

Citiţi mâine un interviu cu George Copos despre «farmecul vieţii» de rapidist

Urmărește-ne pe Google News