George Cosac, președintele Federației Române de Tenis și fost component al echipei de Cupă Davis a României, a făcut o analiză cât se poate de pertinentă a evoluției Simonei Halep în finala turneului de la Indian Wells, unde românca a depășit-o pe Jelena Jankovic cu scorul de 2-6,7-5,6-4.

S-a văzut că nu a fost cel mai bun meci al Simonei, dar a făcut totul pentru a obține victoria. A luptat fantastic. Nu a cedat nici un moment. După cum a început acest an 2015, cred că pentru ea se apropie cu pași mari câștigarea primului titlu de Grand Slam. Sunt ferm convins că va ocupa și prima poziție în clasamentul WTA”, a declarat Cosac.

Referindu-se la implicarea tot mai mare a lui Ion Țiriac în buna funcționare a mecanismului Halep, George Cosac a declarat că experiența de 50 de ani a lui Ion Țiriac nu poate fi decât una benefică. La fel ca și prezența antrenorului Victor Ioniță, despre care multe voci au speculat că pălăria ar fi mult prea mare pentru a o antrena pe Halep.

Simona a mulțumit antrenorului Victor Ioniță și domnului Țiriac. Asta spune multe. Înseamnă că ea este foarte mulțumită de această colaborare. Nu știu să vă spun cât de mult se implică domnul Țiriac, dar vă pot garanta că experiența dânsului de peste 50 de ani în lumea tenisului este fantastică și își spune cuvântul”, a adăugat Cosac.

”Nu vă supărați pe ea dacă nu vine la Fed Cup”

Șeful tenisului românesc a declarat că nu ar fi supărat pe Simona dacă ea nu va putea fi prezenta la meciurile din Fed Cup pe care echipa României urmează să le susțină, în deplasare, la Montreal, în fața Canadei. ”Nu te poți supăra pe o astfel de fată. Programul ei este unul infernal. Dacă ne va spune că nu va putea participa la Fed Cup atunci o vom înțelege”, a mai spus Cosac care a încheiat explicând că până în clipa de față nu s-a decis orașul care va găzdui întâlnirea din Cupa Davis dintre România și Slovacia, programată în vara acestui an în România. ”Așteptăm ofertele primăriilor”.

 

Urmărește-ne pe Google News