Monitorizat de selecţioner

“Secundul Eugen Neagoe îmi monitorizează evoluţiile, dar e prea devreme să vorbim despre aşa ceva. Până atunci, voi urmări din faţa televizorului meciurile cu Polonia şi cu Australia şi le voi ţine pumnii băieţilor”, a spus Florescu. Fotbalistul crede că două victorii cu Ungaria ar aduce României locul 2 în grupă: “E greu să aspirăm la prima poziţie, după ce am pierdut meciul de acasă cu Olanda. Dar obiectivul ar trebui să fie două victorii cu maghiarii, în condiţiile în care turcii au rămas în urmă. Personal, cred că e păcat că, la Budapesta, se joacă fără spectatori, pentru că ei fac farmecul unui meci”.

Vasluianul Nicolae Stanciu va fi astăzi numărul 10

Selecţionerul Victor Piţurcă îi va oferi tricoul cu numărul 10 al naţionalei în meciul de astăzi cu selecţionata divizionară a Poloniei lui Nicolae Stanciu. De altfel, Piţi îi acordă o atenţie specială tehnicului playmaker de la FC Vaslui. Conform gsp.ro, în mai multe rînduri, la antrenamentele din Spania, tehnicianul naţionalei l-a chemat deoparte pe fotbalistul de 19 ani şi i-a explicat cât de mult aşteaptă de la el. “Ridici capul şi eşti concentrat la tot ce se întâmplă în jur, priveşti jocul de sus ca să poţi coordona”, au fost câteva dintre sfaturile pe care Piţurcă i le-a dat lui Stanciu în cantonamentul din Spania.

Lotul tricolor pentru amicalul cu Polonia:

Portari – Lung jr. (Astra), Buzbuchi (Viitorul) şi Bălgrădean (Dinamo); Fundaşi – Măţel, Găman, Bărboianu (Astra), Nica, D. Grigore, Luchin (Dinamo), Bălaşa (Viitorul), Al. Vlad (Pandurii); Mijlocaşi – Neagu (Oţelul), Răduţ, Nistor, Maxim (toţi Pandurii), Mateiu (FC Braşov), Antal, Stanciu (FC Vaslui) şi Chiţu (Viitorul); Atacanţi: Budescu (Astra), Grozav (Petrolul), Alexe (Dinamo) şi Alibec (Viitorul).

Mutu şi Lobonţ nu au fost convocaţi

Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la serviciile lui Adrian Mutu (Ajaccio) pentru amicalul cu Australia, din 6 februarie, de la Malaga. Pe lista “renegaţilor” se mai află Bogdan Lobonţ (AS Roma) şi Adrian Stoian (Chievo), plus Ciprian Marica (Schalke), accidentat. În schimb, au fost selecţionaţi stranierii: Pantilimon, D. Goian, Tamaş, Şt. Radu, Raţ, C. Lazăr, Torje şi B. Stancu.

I se caută înlocuitor lui Piţi

Fostul selecţioner Mircea Rădulescu a declarat, la Sport.ro, în legătură cu zvonul conform căruia i se caută, de către şeful FRF, Mircea Sandu, un înlocuitor selecţionerului Victor Piţurcă dacă nu califică România la CM 2014: “Cred că este o gândire de precauţie din partea lui Mircea Sandu. Noi avem o generaţie de antrenori tineri care au toate condiţiile necesare pentru o asemenea misiune. Au jucat fotbal de performanţă, ştiu limbi străine şi sunt şcoliţi ca antrenori profesionişti. Piţurcă nu este sensibil la astfel de discuţii şi nu este deranjat. El ştie ce are de făcut şi stă foarte bine material”.

Niculae a ratat transferul la Sporting

Sporting Lisabona a renunţat, ieri, la transferul internaţionalului român Marius Niculae pentru a evita posibile sancţiuni FIFA, având în vedere că fotbalistul a jucat deja în acest sezon pentru două echipe, Dinamo şi FC Vaslui. Ziarul “O Jogo” a notat că oficialii de la Sporting au decis să renunţe la transferul românului, în prezent la FC Vaslui, dar nu exclud posibilitatea de a-l aduce în vară. Regulamentele FIFA nu permit ca un jucător să evolueze pentru mai mult de două cluburi întrun sezon, în intervalul 1 iulie – 30 iunie.

Urmărește-ne pe Google News