Fotbalistul Barcei este cunoscut pentru faptul că a luat poziţie pentru independenţa regiunii.

„După părerea mea, amânarea nu a fost necesară. Este de bun-simţ să spunem că pe stadioanele din Spania nu există violenţă. Suntem un popor civilizat”, a declarat jucătorul, pentru postul de radio Cadena Ser, citat de Agerpres.

El a amintit că „nu s-a întâmplat nimic” când meciul Espanyol -Villareal s-a jucat recent la Barcelona.

„Şi de ce, dacă asta trebuia să se producă înainte, nu s-ar întâmpla nimic pe 18 decembrie?”, a spus Pique. Potrivit lui, amânarea a avut ca efect „să mărească o problemă care iniţial nu a fost o problemă”.

Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) a decis săptămâna trecută ca primul El Clasico al sezonului, programat iniţial pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din La Liga, să se dispute în ziua de 18 decembrie, pe stadionul Camp Nou. Potrivit federaţiei, ambele cluburi au propus data de 18 decembrie

Protestele violente ce au avut loc la Barcelona și în diverse orașe din Catalonia, între 14 şi 18 octombrie, s-au soldat cu circa 600 de răniţi.

Manifestaţiile, paşnice după debutul lor în 2012, au degenerat în violenţe pentru prima oară după condamnarea pe 14 octombrie a liderilor separatişti.

Urmărește-ne pe Google News