Centrul, care și-a început activitatea în septembrie 2014, dispune de echipamente de ultimă generație și de specialiști în evaluarea, diagnosticarea şi recuperarea copiilor cu afecţiuni neuromotorii. Centrul a fost înființat si este administrat în regim non-profit de Asociația Copii Suflete Speranțe, din Constanța, înființată în acest scop tocmai de părinții copiilor cu astfel de probleme. Este bine știut că în Romania persoanele cu dizabilități nu se bucură de atenția autorităților așa cum ar trebui, iar la copii este cu atât mai grav cu cât în cazul lor, fiind în creștere, șansele de recuperare sunt mai mari.
Centrul (foto) funcționează într-o clădire nouă din Constanța, într-un spaţiu de peste 400m2. Serviciile oferite sunt cele de neurologie pediatrică și EEG, kinetoterapie și masaj, kinesiotaping, orteze pentru corectarea mersului, evaluare psihologică, psihoterapie, logopedie la care se vor adăuga în curând și terapia ocupațională individuală și de grup.
Amenajarea și dotarea centrului la standarde comparabile cu cele din clinicile din afara țării s-a realizat în totalitate din donații și sponsorizări prin intermediul Asociației Copii Suflete Speranțe, cu sprijin financiar din partea Mihai Neșu Foundation. Funcționarea unui astfel de centru la standardele de calitate inpuse presupune costuri mari de administrare, în condițiile în care nu beneficiază de nici un ajutor din partea administrației publice centrale sau locale. Centrul se finanțează din donații, sponsorizări, dar și prin coplata părinților.
“Când ajungi la acest centru, întelegi imediat că este diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în recuperarea copiilor cu dizabilități din România. Însă pentru ca această instituție să poată supraviețui este necesar ca 30-35% din cheltuielile lunare ale centrului să fie acoperite din donații și sponsorizări directe și acest lucru este posibil prin intermediul tuturor acestor persoane deosebite care ne sunt alături, Mihai Neșu și toți ceilalți sponsori și colaboratori la care s-a adaugat recent și Gigi Becali, căruia îi mulțumim pentru încrederea și sprijinul pe care domnia sa a ales să ni le acorde. Fără acești oameni, fără acești bani, centrul de recuperare ar înceta să existe”, a declarat Ramona Druțău, președintele Asociației Copii Suflete Speranțe și totodată managerul centrului, pentru magalia.tv .
În prezent, 30 de mici pacienți beneficiază de serviciile centrului, dintre care 25% primesc terapie gratuită, restul beneficiind de costuri reduse. Asociația Copii Suflete Speranțe iși dorește să atragă cât mai multe fonduri din donații și sponsorizări pentru a crește numarul copiilor care beneficiază complet de gratuitate.
“Visul nostru este ca, în viitor, tot ce se întamplă în acest centru să fie complet gratuit pentru toți copiii”, a mai declarat Ramona Druțău, managerul centrului.
Fostul fotbalist Mihai Neşu este paralizat din 2011, de la gât în jos, în urma unei accidentări suferite la un antrenament al echipei sale de atunci, FC Utrech (Olanda).