Noah Azari suferă de diagnosticul rar al VACTERL Association. El are defecte din naștere care îi afectează diferite părți ale corpului. Termenul VACTERL este un acronim în limba engleză: (V) – pentru anomalii vertebrale; (A) – pentru atrezie anală; (C) – defecte cardiace ; (T) – anomalii traheale incluzând fistula traheoesofagiană; (E) – atrezie esofagiană; (R) – anomalii renale și radiale; (L) – anomalii ale membrelor. Cauza exactă pentru VACTERL este necunoscută: cele mai multe cazuri apar la întâmplare, fără nici un motiv aparent. Tratamentul poate include intervenția chirurgicală pentru a remedia defectele la naștere, urmată de administrarea unui tratament pe termen lung.

Viața lui Noah se împărțea între familia și spital – cel puțin o oră de tratament zilnic, iar dorința lui cea mai aprigă era să ajungă pe stadionul echipei sale preferate, Manchester United.

Noah a fost invitat de familia Lindelof pe Old Trafford. Puștiul curajos, introdus de fundașul ”diavolilor”, s-a întâlnit cu Mata, Phil Jones, Eric Bailly ori Ashley Young, căpitanul lui United. A făcut poze și a luat autografe.

„A fost cea mai frumoasă zi din viața mea, nu poate fi altceva mai bun”, a spus Noah, pentru Aftonbladet.

Copilul, tatăl său și sora lui, Louis, au și asistat la meciul United – Fulham (4-0, 8 decembrie), pe care l-au urmărit din loja VIP din ”Teatrul viselor”.

Maja Nilsson Lindelöf, soția fotbalistului, a fost cea care a aranjat totul în avans.

”Maja și Victor sunt oameni atât de calzi. Când am stat împreună cu ei, am uitat că stăteam cu … celebrități. Victor a făcut un efort uriaș pentru noi”, a afirmat tatăl Sadjad Azari.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Citiți și Meciul Suedia – România se dispută la Stockholm. Debutăm pe Friends Arena în preliminariile Euro 2020

Urmărește-ne pe Google News