”Sincer, nu mă așteptam să câștig așa de categoric acest al patrulea mandat. Dar mă așteptam în schimb să câștig din primul tur la cum testasem pulsul cluburilor din România. E o onoare că m-au ales, un lucru foarte bun că am câștigat, dar asta mă obligă în continuare să lucrez bine și în folosul federației”, a spus Vișan, potrivit Agerpres.
Președintele își propune în noul mandat să dezvolte baza de pregătire a juniorilor și să crească nivelul antrenorilor români.
”Proiectul pentru noul mandat este să dezvolt baza de pregătire și selecție a juniorilor și de formare și perfecționare a antrenorilor, să îi aducem la voleiul care se joacă azi în lume. Ca peste tot, trebuie să lucrăm la capitolul antrenori. Acolo suferă nu numai voleiul românesc, ci și handbalul, baschetul și alte federații. Păi federația de gimnastică este un exemplu elocvent”, a afirmat șeful FRV.
De asemenea, un obiectiv îl reprezintă și calificarea echipei naționale de volei masculin la Campionatul European din 2017. ”Am ocazia să insist mai mult acum pe naționala masculină de seniori. Am reușit să obțin deja organizarea în România a unui turneu de calificare după 18 ani. Iar acest lucru îți dă șanse de calificare de 99 la sută. Sperăm ca după 18 ani, la luptă cu Cehia, să ne calificăm, ori de pe locul 1, ori de pe locul 2. Dar să ne calificăm, ăsta este obiectivul. Iar la fete avem o grupă accesibilă cu Bulgaria, Elveția și o echipă care va veni din calificări. Deci aici șansele sunt de 100 la sută să ne calificăm. Mai ales că al doilea turneu de calificare este în România”, a menționat Vișan.
El speră ca în viitor să obțină fonduri mai mari pentru Federația Română de Volei din partea Ministerului Tineretului și Sportului. ”Am o relație foarte bună, amiabilă cu MTS-ul. Dar e logic să vorbesc, pentru că suntem trei federații de sporturi de sală și să avem trei bugete diferite: voleiul 17 miliarde (n.r. — 1,7 milioane lei noi), baschetul 35 de miliarde (n.r. — 3,5 milioane de lei noi), iar handbalul 60 de miliarde (n.r. — 6 milioane de lei noi), iar cu rectificări ajungea la 80 de miliarde (n.r. — 8 milioane de lei noi). Păi la 80 de miliarde trebuie să scoată performanță, sunt 2 milioane de euro. Nu pizmuiesc pe nimeni, nu mă interesează, vorbesc doar de principiu. Dar eu cum să nu fiu supărat?”, a explicat președintele.
Vișan a adăugat că Federația Română de Volei îndeplinește criteriile stabilite de MTS pentru a primi 2,5 milioane de lei, dar cu toate acestea nu a primit această sumă. ”Cei de la MTS consideră că împărțirea banilor trebuie să o facă o comisie după niște criterii. În baza criteriilor trebuiau să ne dea minimum 25 de miliarde (n.r. 2,5 milioane de lei noi). Dar nu ne-a dat, pentru că în comisia aia sunt aceeași oameni atâția ani. Anul trecut am fost la doamna Szabo și am cerut să cresc de la 17 la 22 de miliarde (n.r. — 2,2 milioane lei noi), nu mi-au dat. Iar în decembrie, MTS a returnat la Ministerul de Finanțe 18 la sută din buget. Iar anul ăsta, dacă nu au cheltuit, s-a dat MTS-ului cu 18 la sută mai puțin. Și din cauza asta suferă toată lumea (n.r. — sportului)”, a mai spus președintele.
Fostul internațional Dan Gîrleanu a obținut 32 de voturi, Serhan Cadâr a primit 20 de sufragii, iar Sandu Kapelovies 1, iar un vot a fost anulat.
Cele două posturi de vicepreședinte au fost câștigate de Oana Sârb și Adin Cojocaru, cu 99, respectiv 91 de voturi.
Pentru aceste posturi au mai candidat și Horia Cardoș (33 de voturi),Viorel Manole (23 de voturi), Mihai Duță (14 voturi) și Costinel Stan (12 voturi).
La Adunarea generală de alegeri de joi au asistat, din partea Ministerului Tineretului și Sportului secretarul de stat Narcisa Lecușanu, iar din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român președintele Alin Petrache și secretarul general Ioan Dobrescu.