Operat de urgenţă la pancreas, cu doar două zile înaintea disputării meciului cu Beşiktas, în urma căruia Bursaspor a devenit campioana Turciei, Giani Kiriţă (33 de ani) a plecat mai repede din spital pentru a fi alături de coechipierii săi la cea mai mare sărbătoare din istoria clubului.

Pentru prima oară în 47 de ani de când s-a înfiinţat, Bursaspor a cucerit Super Lig, trofeul suprem în Turcia. Din echipa care a contribuit la realizarea celui mai mare succes al echipei din Bursa face parte Giani Kiriţă, acesta, precum Gheorghe Hagi, Adrian Ilie şi Gică Popescu, reuşind să atingă cea mai înaltă treaptă a podiumului în Turcia. Din păcate, cu două zile înaintea ultimei partide din campionatul turc, Giani Kiriţă a avut probleme mari de sănătate. Vineri dimineaţa a avut dureri groaznice la stomac, drept pentru care el a fost operat de urgenţă în cursul aceleiaşi zile la pancreas, unde i-au fost găsite pietricele.

„Sunt ca un câine turbat”

Deşi doctorii l-au sfătuit pe fotbalistul român să rămână la refacere în următoarele zile, Giani nu putea să lipsească duminică de pe stadion, atunci când Bursaspor a învins Beşiktaş-ul (2-1) şi şi-a adjudecat primul titlu din istoria sa. „Cum era să rămân în spital şi să ratez cea mai frumoasă şi spectaculoasă petrecere a bucuriei din Bursa. A fost un delir general pe stadion iar astăzi (n.red luni) tot oraşul se va transforma în carnaval. Vom petrece toţi jucătorii, staff-ul, conducerea cu suporterii noştri. Sunt ca un un câine turbat, nu puteam să nu petrec tocmai în aceste zile”, a mărturisit Giani Kiriţă.

A devenit liber de contract

Fostul căpitan dinamovist va sosi în cursul zilei de astăzi în ţară, pentru el urmând o perioadă de vacanţă şi de refacere. Deşi contractul cu Bursaspor i s-a încheiat, Kiriţă nu se grăbeşte pentru semnarea unui alt angajament. „Tot ce vreau acum este să mă bucur alături de copiii mei şi să mă odihnesc. Nu ştiu deocamdată care va fi următoarea mea destinaţie, dar am încredere deplină în agentul meu, Cornel Teodorescu”, a arătat Kiriţă pentru Libertatea

Urmărește-ne pe Google News