• Fostul fotbalist petrolist Daniel Chiriță, participant la concursul de supraviețuire „Ultimul trib”, de la Antena 1, l-a provocat la un meci pe reguli de kickboxing pe Giani Kiriță, ex-căpitan la Dinamo, devenit simbolul „Exatlon”, show-ul de la Kanal D.
  • Lupta „Lupul” versus „Câinele” va fi organizată sub tutela promoțiilor OSS Fighters și SuperKombat.
  • Conform unor surse din piața organizatorilor de gale de lupte, bursa totală ar putea fi de circa 20.000 de euro, dintre care 15.000 pentru învingător și 5.000 pentru challenger.
  • Se mizează pe sponsorii care vor să-și asocieze numele cu inedita bătaie, dar și pe sprijinul televiziunilor care difuzează show-urile concurs de supraviețuire și al stațiilor care doresc să transmită evenimentul sportiv în sine.

De la 16.000 de euro pe lună, la 15.000 de euro pentru câteva minute!

Suma e mare, în condițiile în care „Chiru” ploieștean a încasat, se spune, 10.000 de euro pentru două luni de supraviețuire în „Ultimul trib”, iar „Kiru” dinamovist ar fi ridicat doar la prima ediție a show-ului „Exatlon” în jur de 16.000 de euro pe lună, 64.000 de euro în total pentru cele patru luni petrecute în Republica Dominicană.

De altfel, personaj cu priză la public, Giani, „băiatul rău” de la „Exatlon”, a fost concurent în prima ediție, apoi a preluat rolul de antrenor în celelalte două.

Pentru cei doi, una e să ridici circa 160 de euro pe zi de show, cazul lui Chiriță, sau 500 de euro, situația lui Giani, alta e să iei 15.000 de euro pentru câteva minute de luptă.

Pregătire cu Doroftei. „Vreau să simt ce simt luptătorii în ring”

Chiriță, 44 de ani, se pregătește de aproape trei ani pentru debutul în kickboxing. Încă fotbalist activ, la Petrolul 94, în Liga a patra, în Prahova, „Chiru” face antrenamente cu Amancio Paraschiv, campion SuperKombat la categoria mijlocie, dar și cu Leonard Doroftei, campion mondial de box la WBA, categoria ușoară.

„Îl provoc să facem un meci de kickboxing. Sută la sută în ring este mai greu decât pe terenul de fotbal. Pe iarbă e mult mai ușor. Îl aștept cu drag pe Giani. Ce vreau? Să simt ce simt în ring acești sportivi de mare performanță. Sunt fan al lor și al luptelor din ring.

Eu am fost la «Ultimul trib», Giani a fost la «Exatlon», să vedem cine-i mai tare! Va fi o confruntare fără regie și scenariu, vă asigur”, a declarat, războinic, Daniel Chiriță, la conferința de presă a lui Eduard Irimia, în care cunoscutul promoter a anunțat gala OSS Fighters din 28 februarie, de la Sala Polivalentă din București.

„Sunt pregătit, fac box zi de zi. Managerul meu, Florin Stănică, mi-a propus să mă pună pe afiș la gala lui. Vreau să-mi testez limitele. Am făcut sparring-uri, dar nu e același lucru ca într-un meci oficial”
– Daniel Chiriță

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Kiriță a zis da: „Sunt pregătit oricând”

Kiriţă, 40 de ani, a jucat la Dinamo în perioada 1997-2003 și a reușit să câștige cu formația bucureșteană două campionate și trei cupe ale României. În sezonul 2010, internaționalul român, 4 selecții la naţională, a cucerit titlul în Turcia, cu Bursa.

„Cu Giani vor să se bată mulți, dar e greu cu mine. În anumite condiții, că nu stau așa, să vină lumea să vadă că s-a bătut Giani. Noi o facem profesionist. Că așa, mergem la colț de stradă și o dăm frumos. Te-ai luat de cel mai bun! Eu vreau să fac frumos, să vadă lumea un spectacol. Am vorbit cu managerul lui deja, sunt de acord! Nu vreau măscăreală. De pregătit, sunt pregătit oricând. Când vreodată dau eu înapoi? Niciodată”, a spus Giani Kiriță, care a mai primit și în trecut oferte de a lupta.

„Trebuie să se legitimeze la un club”

„Ca președinte de federației de kempo, nu agreez bătăile la provocare. Primul pas ar fi ca ei să se legitimeze, adică să aibă vizita medicală făcută, apoi să se pregătească… Atenție, Giani e o nucă tare de spart, oricine va avea meci greu cu el.

Să știți că și lupta lui Mircea Badea cu Tedi a respectat toate regulile, ambii erau sportivi legitimați, aveau viza, lupta a fost în cadru organizat, de un club recunoscut, pe reguli agreate dinainte, cu arbitru.

Badea face antrenamente, are condiție fizică și lovituri bune, îi lipsește experiența. E ca și cum noi, care jucăm în curtea școlii, am merge să jucăm un meci Maracana! Normal că se mai împleticesc”, a explicat și Amatto Zaharia.

Amatto Zaharia (stânga), președintele FR de Kempo, pregătindu-l pe pilotul de raliuri Vali Porcișteanu

Dacă cei doi foști fotbaliști vor parcurge drumul de la fotbal la sporturile de contact, fostul portar Mircea Bornescu, 38 de ani, a fost întâi pugilist. Explicabil, câte vreme Petre, părintele lui, a fost vicecampion mondial şi european la juniori și apoi antrenor.

Fără KO în prima repriză!

Gala în care ar urma să se lupte Chiriță și Kiriță s-ar disputa la Constanța, într-o sală cu o capacitate de 1.500 de locuri. Pentru a fi atrăgătoare pentru fanii sporturilor de contact, ea ar trebui să aibă un main-event real, cu sportivi cu notorietate. La un preț de 150 de lei tichetul, încasările ar putea fi de măcar 20.000 de euro.

Din experiența promotorilor de lupte, galele sold-out de până acum din România au adus numai din bilete în jur de 40.000 de euro. Cel mai probabil, lupta s-ar disputa pe durata a trei reprize de câte trei minute.

Pentru publicitari ar fi ideal să nu se termine prin KO, pentru a putea fi valorificate pauzele.

De asemenea, organizatorii încearcă și atragerea televiziunilor la care cei doi au prestat și prestează, pentru a se realiza momente din perioada pregătirilor, adică drumul spre „marele meci”.

1.500 de euro încasează un sportiv mediu care se bate în galele profesioniste din România

„Ideal ar fi să fie în deschidere la Ghiță vs Moroșanu”

„Ar fi un meci de entertainment, de rating, de interes pentru televiziuni. După părerea mea, s-ar putea oferi o bursă totală de măcar 20.000 de euro. Ideal ar fi ca acest meci să fie în deschiderea unui main-event adevărat, Ghiță vs. Moroșanu, de exemplu! Ar fi bătaie pe bilete atunci, s-ar umple stadioane!”, a spus Eduard Irimia, cunoscut promoter de lupte.

Ghiță versus Moroșanu, un meci așteptat de toată lumea

Anunțat pentru acest an și prefațat de declarații războinice, meciul dintre campionii Daniel Ghiță și Cătălin Moroșanu nu e încă bătut în cuie. O variantă de organizare a disputei ar fi desfășurarea acesteia pe stadionul de 30.000 de locuri din Craiova, însă negocierile dintre staff-urile celor doi nu au dus la nici un rezultat.

Momentan, Ghiță se pregătește pentru meciul cu Petr Vondracek, în timp ce „Moartea din Carpați”, aflat acum la show-ul „Ferma”, de la PRO TV, va lupta la vară în revanșa cu Daniel Sam.

Daniel Chiriță: „Îl vreau și pe el, că tot îi place să ia bătaie”
Mircea Badea: „Nu mi-e frică să-mi risc pielea, nu sunt fătălău”

„Îl provoc și pe Mircea Badea! Că tot îi place să ia bătaie!”, a mai spus, ironic, Daniel Chiriță. Libertatea a încercat să ia legătura cu vedeta de televiziune, însă n-a primit nici un răspuns până la închiderea ediției.

Totuși, la emisiunea sa, „În gura presei”, de la Antena 3, de pe 19 februarie, Badea a vorbit, pentru cunoscători, despre experiențele sale în ring, părând deschis la provocări:

„Eu sunt bărbat, deci șmecher, deci nu mi-e frică să-mi risc pielea, la propriu, și la figurat, și în orice alt fel. Ies din zona mea de confort fără să fiu nevoit, ci pentru că aleg să fac asta. Și dacă se întâmplă să am ghinion când mă periclitez și când mă supun conștient riscurilor, îmi asum. Nu mă smiorcăi. Dacă am ghinion și cad în cap, mă ridic, mă scutur de praf, îmi fac freza și mă duc imediat după să fac emisiune, trei ore în direct. Pentru că n-am fost fătălau niciodată”.

Pe 2 februarie, omul de televiziune a fost făcut KO în cinci secunde, într-un meci demonstrativ de kickboxing, de Teodor „Tedi” Emi.

Teodor „Tedi” Constantin e campion K1 și s-a mai luptat cu Badea și în noiembrie 2014, după ce sportivul l-a provocat pe prezentatorul TV pe motiv că l-a jignit.

Cunoscutul luptător Daniel Ghiță s-a oferit recent să-l pregătească pe Badea, 44 de ani.

„Toată România discută de meciul lui Mircea Badea! A luat un KO. Așa… și? Nu e sportiv de performanță în kickbox! Îl antrenez eu un an și facem lupta încă o dată. Mă credeți că nu mai pierde prin KO?”.

Cel puțin teoretic, Badea e sportiv legitimat la Federația Română de Kempo condusă de Amatto Zaharia.

În ciuda ultimului eșec, Mircea Badea spune că e gata de luptă

Au văzut „Stele verzi”

În 2004, o serie de vedete autohtone s-au duelat în show-ul „Stele verzi”, la PRO TV! Ideea emisiunii era aceea ca două staruri să se antreneze timp de o săptămână, ca apoi să încingă un meci de box demonstrativ care să aducă audiență.

Cel mai cunoscut meci a fost cel dintre Pepe și Dan Helciug. Cei doi s-au antrenat cu Titi Prosop, omul care l-a descoperit la Ploiești pe Leonard Doroftei, și cu Marian Ivana, un tehnician recunoscut în lumea pugiliștilor.

Pepe, care practicase boxul timp de șase ani, l-a altoit pe Helciug, care mai mult făcea caterincă pe ring.

Furios, Pepe i-a cărat pumn după pumn, iar în runda a treia s-a terminat totul! Dan a ales să se retragă, nu pentru că n-avea șanse de a învinge, ci pentru că nu se aștepta la un astfel de meci.

Pepe l-a învins pe Dan Helciug prin KO

Listă lungă de foști sportivi care au intrat în ring

Rio Ferdinand n-a primit licență!

Rio Ferdinand, 40 de ani, fostul căpitan al lui Manchester United, 81 de selecţii în naţionala Angliei şi 455 de meciuri disputate pentru Manchester United (6 titluri), a dezvăluit că boxul l-a ajutat foarte mult să treacă peste pierderea soţiei sale, Rebbeca Ellison, care a decedat în 2015, în urma unui cancer la sân.

Ferdinand n-a convins însă British Boxing Board of Control să-i acorde o licenţă, în ciuda faptului că-și luase antrenor profesionist, Richie Woodhall, fost campion mondial WBC la categoria supermijlocie și se antrena de 5 ori pe săptămână.

Rio Ferdinand a vrut să boxeze, dar n-a primit licență

Woodhouse a ajuns campion britanic și are palmares bun la profesioniști

Curtis Woodhouse, 38 de ani, fost fotbalist profesionist din Anglia, mijlocaș la Sheffield Utd, Birmingham sau Hull, a devenit boxer profesionist, fără să fi avut nici el vreo experiență anterioară. Eventual doar cea a bătăilor de stradă!

A ajuns chiar campion britanic la categoria superușoară. La profesioniști a bifat 29 de lupte, 22 de sparringvictorii, dintre care 13 KO, și 7 înfrângeri. În prezent, el este managerul orașului Bridlington.

Woodhouse a ajuns campion

Campion mondial direct din fotbalul australian

Anthony Mundine, 43 de ani, a renunțat la fotbalul australian la 25 de ani, deși era cel mai bine plătit jucător din liga internă. S-a apucat de box, fiind activ între 2000 și 2018. A deținut de două ori titlul WBA la categoria supermijlocie (2003 și 2008), titlul IBO la aceeași categorie între 2009 și 2010, și titlul intermediar WBA din 2011 până în 2012.

Sony Bill Williams, între rugby și box

Rugbistul neo-zeelandez Sonny Bill Williams, 33 de ani și 51 se selecții pentru „All Blacks” a făcut în paralel și box: „M-a ajutat să devin mult mai încrezător din punct de vedere mental”.

La 27 mai 2009, Williams a debutat ca boxer profesionist, repurtând mai multe victorii prin KO. În 2012, a fost campion național de profesioniști la grea, un an mai târziu ridica centura WBA International.

Sony Bill, un greu și la rugby, și în box!

De la cricket, la Mike Tyson

La 16 septembrie 2010, britanicul Andrew Flintoff, 41 de ani, și-a anunțat retragerea din cricket. Pregătit de însuși Mike Tyson, el a disputat un meci în noiembrie 2012 la Manchester, învingându-l pe americanul Richard Dawson cu decizie la puncte.

Fotbal american și MMA

Herschel Walker, fost jucător de fotbal american, 56 de ani, a trecut la MMA, arte marțiale mixte. În 2009, a semnat cu MMA Strikeforce pentru a concura în divizia lor grea. A început o tabără de antrenament de 12 săptămâni cu „Crazy” Bob Cook la Academia de Kickboxing American AKA, în San Jose, California.

La debutul său, pe 30 ianuarie 2010, Walker l-a învins pe Greg Nagy.  Walker s-a bătut apoi în cușă cu fostul luptător Scott Carson, învingându-l pe 29 ianuarie 2011 prin TKO în runda 1. A donat toate fondurile obținute în urma luptelor.

Herschel, fără milă în cușcă!

Hollywood și lupte cu orice

Anul trecut, actorul David Arquette, 47 de ani, a fost bătut măr într-o luptă desfășurată la Los Angeles într-o promoție care permite orice. A suferit răni grave și a trebuit să fie dus la spital plin de sânge, unde fost cusut în mai multe locuri.

Actorul s-a bătut cu Nick Gage, care a folosit un tub de neon în timpul luptei difuzate live pe FiteTV. Gage a lovit capul actorului cu tubul, care s-a spulberat și l-a tăiat la gât pe Arquette.

Cu toate acestea, regizorul inconștient a continuat lupta pentru câteva secunde! A părăsit ringul plin de răni în zona capului și de cioburi!

Arquette este actor, director de film, producător, scenarist, designer de modă, dar și luptător profesionist. A devenit cunoscut la mijlocul anilor 90, după ce a jucat în seria „Scream”.

Actorul David Arquette, distrus, după o bătaie!

Urmărește-ne pe Google News