Referitor la articolele apărute în ultimele zile pe un site de sport din România, în care s-au făcut mai multe afirmaţii despre activitatea clubului nostru, dorim să facem următoarele precizări:

1. Fotbal Club Viitorul SA este o societate pe acţiuni, cu un capital social de peste 7 milioane de euro, care îşi plăteşte fără întârziere salariile către angajaţi şi datoriile fiscale către statul român.
Societatea noastră, la fel ca toate cluburile de fotbal din întreaga lume, colaborează cu diverse persoane fizice şi juridice, cluburi de fotbal, societăţi şi agenţi de jucători, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Până în prezent clubul nostru nu a avut nici o colaborare cu fonduri de investiţii sau organizaţii de acest gen.
Transferul unui jucător de la un club la altul se realizează printr-un contract încheiat de părţi, iar, de cele mai multe ori, părţile convin să păstreze confidenţiale anumite clauze.
Documentele de transfer internaţional încheiate de clubul nostru au fost comunicate FIFA, prin intermediul sistemului de transfer on-line (TMS), Federaţiei Române de Fotbal în cadrul procesului de licenţiere, instituţiilor bancare, precum şi altor instituţii, atunci când s-au solicitat astfel de documente.
În concluzie, Fotbal Club Viitorul SA nu a făcut publice anumite clauze legate de transferul unor jucători pentru că a respectat clauzele de confidenţialitate şi nu din motivele sugerate de autorii articolelor.

2. Fotbal Club Viitorul SA a încheiat în luna iunie 2014 un acord de transfer cu clubul cipriot Apollon Football (Public) Ltd. pentru jucătorul Cristian Manea, iar părţile s-au înteles ca jucătorul să continuie activitatea fotbalistică la clubul nostru, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Subliniem faptul că transferul jucătorului Manea Cristian s-a făcut către un club sportiv şi nu către un fond de jucători sau o firmă off-shore, aşa cum se afirmă tendenţios în articolele menţionate.
Ca o confirmare a afirmaţiilor noastre este şi faptul că transferul lui Manea, ca şi celelalte transferuri internaţionale, s-a efectuat prin sistemul TMS implementat de FIFA, sistem ce nu permite decât transferuri între cluburi sportive.
Apollon Football (Public) Ltd. este un club de tradiţie din prima ligă din Cipru şi nu un fond de jucători, aşa cum se sugereaza în articolele publicate de site-ul Prosport.
Despre transferul jucătorul s-au facut mai multe speculaţii în presă, menţionându-se numele mai multor echipe unde ar fi fost transferat, însă Fotbal Club Viitorul SA nu a confirmat niciodată, în mod oficial, aceste speculaţii.

3. Jucătorul Nemanja Radonjic a fost legitimat de clubul nostru după ce fusese remarcat la una din ediţiile turneului “Cupa Stelelor Estului”, organizat la Constanţa. După o scurtă perioadă de timp de la legitimare, jucătorul a decis să plece de la club şi, în ciuda eforturilor depuse de noi, a refuzat sa se mai întoarcă în România.
Toţi jucătorii pe care i-am transferat la Fotbal Club Viitorul SA au fost aduşi numai cu scopul de a beneficia de performanţele sportive ale acestora, iar în momentul în care acest lucru nu s-a mai putut realiza, din diverse motive, am ales să încetăm cât mai repede posibil raporturile de colaborare.

4. Jucătorul Fabrice Essono Olinga a fost propus clubului nostru de un agent de jucători cu care colaborăm de mai mulţi ani si a fost dorit de staff-ul tehnic, însă, fiind extracomunitar, nu a putut fi legitimat in timp util, în perioada de transferuri din februarie 2015.

5. Clubul Fiorentina a încheiat cu noi, în anul 2014, un acord prin care deţine prima opţiune de transfer pentru jucătorul Ianis Hagi.

6. Constatăm că a devenit o obişnuinţă pentru site-ul Prosport să transmită informaţii eronate despre Fotbal Club Viitorul SA şi să minimalizeze performanţele noastre sportive, fiind publicate în intervalul 10-12.02.2016, exact înaintea unui meci oficial important, trei articole tendenţioase despre noi.
Deşi este cel mai bun sezon fotbalistic al nostru de la înfiinţare, performanţele sportive ale echipei de seniori au fost apreciate de majoritatea iubitorilor fotbalului, rezultatele grupelor de copii si juniori au fost de excepţie, am obţinut licenţa de la FRF şi nu avem nicio datorie către instituţiile statului sau către angajaţi sau terţi si susţinem, prin Academia Gheorghe Hagi, un proiect unic în România – suntem pentru acest site, în permanenţă, un exemplu negativ al fotbalului românesc, mai ales în această perioadă, în care se reia campionatul si începe sistemul play-off.
Afirmaţiile despre clubul nostru, apărute în ultima perioadă pe site-ul Prosport, la care am oferit prin acest comunicat răspunsuri veridice şi lămuritoare, sunt simple speculaţii şi concluzii hazardate ale autorilor articolelor. Acestea nu urmăresc decât să ne prejudicieze imaginea publică şi să destabilizeze atmosfera foarte bună de la clubul nostru.

 
 

Urmărește-ne pe Google News