Se impune pe teren, dar şi în vestiar

“Regele” vorbeşte cu sinceritate şi despreneajunsurile provocate de faptul că a fost un fotbalist încăpăţânat. “Egoismul şi stările mele de nervozitate sau de supărare nu m-au ajutat deloc în carieră. Mai mult, la Real Madrid sau la Barcelona m-au tras în jos. Eh, ce voiam să spun de fapt… Ianis nu este aşa… El conduce vestiarul, iese în faţă, vorbeşte, se impune… N-o face doar pe teren, cum făceam eu…”.
Ultimele tuşe ale portretului pe care Hagi l-a realizat în cinstea propriului fiu sunt impresionante: “Să nu credeţi că Ianis e vreun figurist sau vreun râzgâiat. L-am învăţat să fie modest, respectuos, cuminte. Lui nu-i lipseşte nimic, aşa că trebuie să fie primul care sare în ajutorul unui prieten sau al unui coechipier. E musai să fie un exemplu, atât pe teren, cât şi în afara lui”.
Ianis Hagi, care a început fotbalul la Academia tatălui său, a strâns deja câteva prezenţe la loturile de juniori ale României.

Viitorul, o afacere păguboasă

Când vine vorba despre Viitorul Constanţa, echipa la care în scurt timp va debuta probabil şi Ianis, Gică Hagi se încruntă: “Spectatori nu vin, stadionul e gol, tricouri nu vând, cheltuielile sunt uriaşe… Drepturile TV? Alea asigură abia 25-30% din bugetul unei echipe de Liga I. Aşa că ies pe minus cu Viitorul Constanţa, echipa mea. Şi din acest motiv, obiectivul nostru e clar: orice jucător e de vânzare. Luptăm să nu retrogradăm, dar nu va fi o tragedie dacă se va întâmpla”.

«Neluţu trebuie să taie în carne vie»

Legat de situaţia tensionată din sânul Rapidului, acolo unde tehnician este Neluţu Sabău, fost coleg de cameră cu Hagi la naţională, Gică este tranşant: “La Rapid mereu au fost probleme. Dar acum, cum să nu asculte jucătorii de antrenor? Incredibil… Neluţu e prea bun, ar trebui să taie în carne vie. El e Ioan Ovidiu Sabău, a făcut cinste României… nu se compară cu toţi rătăciţii veniţi pe meleagurile noastre să-şi câştige pâinea”.
foto: Gazeta Sporturilor

Urmărește-ne pe Google News