Gică Popescu le-a declarat jurnaliştilor că a primit o citaţie, însă nu ştie în ce dosar a fost chemat la Parchet. El a mai spus însă că are doar calitate de martor, urmând să se edifice despre ce este vorba abia când va ajunge în faţa procurorilor.
Din câte se pare, Popescu e martor în dosarul în care George Copos, fostul patron al Rapidului, e acuzat de plagiat de jurnalistul Cătălin Parfene. Volumul „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, care l-a ajutat pe George Copos să scape de 30 de zile din condamnarea primită în Dosarul Transferurilor, are acelaşi titlu cu teza de masterat din 2005 a angajatului FRF, Cătălin Parfene, teză care a fost coordonată de profesorul doctor Stelian Brezeanu, cel care l-a îndrumat şi pe Copos pentru volumul său.
Cum Popescu a fost coleg de celulă la Penitenciarul Rahova cu George Copos, ”Baciul” a fost chemat la audieri, pentru a da detalii despre cum a conceput ”nea George” cartea. De asemenea, ar urma să fie audiat alt coleg de carceră, Mihai Stoica, actualul oficial al Stelei.
Gică Popescu a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi o lună de închisoare, în Dosarul Transferurilor. Condamnarea a venit cu o zi înainte de alegerile de la FRF. ”Baciul” n-a mai candidat și a fost ales Răzvan Burleanu. El a fost eliberat condiţionat în noiembrie 2015, după ce a stat în spatele gratiilor 611 zile. Are interdicție un an an de a mai lucra în fotbal.
Săptămâna trecută, Popescu și Hagi au fost în Rusia, pentru a negocia preluarea echipei. ”Baciul” ar urma să fie director sportiv, ”Regele” – antrenor.
Lucrarea ştiinţifică ”Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, fiind condamnat la patru ani închisoare,i-a adus 30 de zile de libertate.
La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care susţinea că nu a plagiat, precizează parchetul.
Ulterior, în 29 septembrie 2014, dată la care a fost publicată lucrarea, George Copos „şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie”, susţin procurorii într-un comunicat de presă. În aceeaşi zi, Copos „a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig”, mai precizează parchetul.