”Am vrut să pun Star București și cică înseamnă tot Steaua, am vrut să pun Soarele, cică e tot stea, nu am voie. Am vrut să îi zic, bine, puneți ce nume vreți voi dacă aia nu pot și aia nu pot. Alegeți voi numele și gata”, a declarat Becali, la Sport.ro.
Becali explicase, pentru Digi Sport, care a fost motivul pentru care schimbarea numelui a intervenit încă de la finalul lunii martie: ”Special am schimbat numele, pentru a lua licenţa pe numele FCSB, ca să fie cunoscut la UEFA, la tragerile la sorţi”.
CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din Liga a 4-a şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares (până în 2002, inclusiv).
În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.