Norocul proverbial pare să fi părăsit Steaua la tragerea la sorţi a grupelor Europa League, ce a avut loc ieri, la Monte Carlo. Formaţia roş-albastră a fost trimisă într- o “grupă a morţii”, alături de FC Liverpool, Napoli şi FC Utrecht. În luna februarie a acestui an, atunci când Unirea Urziceni a dat piept cu Liverpool în 16-imile Europa League, Gigi Becali declara nonşalant că englezii îi vor administra o corecţie serioasă echipei ialomiţene.

«În zi mare, îi batem pe toţi»

“Ce pronostic să dau eu la Unirea? Bate Liverpool cu 24-0, aia se întâmplă!”, declara latifundiarul din Pipera. Chiar dacă “lupii din Bărăgan” s-au descurcat onorabil în faţa uneia dintre cel mai temute echipe de pe continent, 0-1 la Liverpool şi 1-3 acasă, după ce au deschis scorul, Becali nu a fost impresionat. “Când s-au supărat englezii, imediat au dat gol. A jucat bine Unirea, dar e diferenţă de valoare. Păi, Steaua, dacă joacă bine, o bate pe Liverpool”. La jumătate de an de la acea declaraţie, Steaua are şansa să demonstreze că declaraţiile lui Becali nu au fost doar vorbe în vânt. De altfel, patronul stelist a rămas la fel de optimist: “Dacă prindem o zi mare, îi batem pe toţi. Nu are rost să mă laud acum, o să vedeţi pe parcurs. Avem câţiva jucători de mare valoare, care pot face diferenţa”, s-a entuziasmat Gigi Becali.

Adversarele Stelei în Europa League

FC LIVERPOOL
Data înfiinţării: 15 martie 1892
Stadion: Anfield (45.276 locuri)
Antrenor: Roy Hogdson
Echipa tip: Reina – Johnson, Carragher, Skrtel, Agger – Kuyt, Lucas, Gerrard, Jovanovici – Torres, NGog
Palmares: 18 campionate ale Angliei; 7 Cupe ale Angliei; 7 Cupe ale Ligii Angliei; 15 Supercupe ale Angliei; 5 Ligi ale Campionilor; 3 Cupe UEFA; 3 Supercupe ale Europei

SSC NAPOLI
Data înfiinţării
: 1 august 1926
Stadion:
San Paolo (60240 locuri)
Antrenor:
Walter Mazzarri
Echipa tip: De Sanctis – Grava, P. Cannavaro, Aronica – Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena – Hamsik – Lavezzi, Cavani
Palmares: 2 campionate ale Italiei; 3 Cupe ale Italiei; o Supercupă a Italiei; 1 Cupă UEFA

FC UTRECHT
Data înfiinţării:
1 iulie 1970
Stadion: Galgenwaard (24,426 locuri)
Antrenor: Ton du Chatinier
Echipa tip: Vorm – Cornelisse, Schut, Wuytens, Neşu – Asare, Lensky, Silberbauer, Mertens – Duplan, Van Wolfswinkel
Palmares: 1 titlu de campioană a Olandei; 3 Cupe ale Olandei; o Supercupă a Olandei

Ilie Dumitrescu: «O provocare»

Ilie Dumitrescu, antrenorul Stelei, consideră că tragerea la sorţi nu a avantajat sub nici o formă echipa roş-albastră: “Este extraordinar pentru noi, pentru antrenori, pentru jucători. Este o provocare pentru toată lumea, o grupă foarte grea. Nu ai ocazia să joci în fiecare zi cu Liverpool sau cu Napoli”.

Dorel: «O grupă frumoasă»

Dorel Stoica, mijlocaşul Stelei, e încântat de echipele pe care le va întâlni : “E o grupă foarte frumoasă. Normal că Steaua are şanse de calificare, altfel nu mai jucam. Vom lupta de la egal la egal cu toţi”.

Urmărește-ne pe Google News