Echipa Spaniei  a trimis acasă echipa Croaţiei, pe care a învins-o, aseară, cu scorul de 1-0. Ibericii îşi continuă drumul la Campionatul European, calificându-se în faza sferturilor, alături de o altă mare favorită a grupei C, reprezentativa Italiei.
Spania şi Croaţia au jucat aseară, la Gdansk, în ultimul meci al grupei C a Campionatului European, sub semnul corectitudinii. Suspiciunile care au planat asupra acestei partide, că ar fi fost aranjată pentru un scor de 2-2, rezultat care i-ar fi apropiat foarte mult pe croaţi de sferturile de finală s-au dovedit a fi doar simple speculaţii. Chiar dacă  au plecat drept favoriţi în această partidă, având de partea lor o carte de vizită de-a dreptul impresionantă, ibericii au întâlnit o echipă croată extrem de determinată, decisă să-şi vândă scump pielea.
Croaţii au reuşit să le ţină piepet ibericilor vreme  de 88 de minute, timp în care au încercat de câteva ori vigilenţa imperialului portar spaniol Casillas, în special la ratarea uriaşă a lui Rakitici din minutul 59,  care din 8 metri a trimis cu capul un balon respins perfect de Casillas. O ocazuie care dacă ar fi fost transformată în gol ar fi schimbat total soarta meciului. Însă  maşinăria de fotbal spaniolă,a început să funcţioneze tot mai bine după jumătatea celei de-a doua reprize când poarta croatului Pletikosa a început să fie ”bombardată” de şuturile lui Torres, Iniesta sau Navas care, în minutul 88 şi-a trecut în cont singurul gol al meciului, după o pasă excelentă trimisă de Iniesta.
Un gol care a pecetluit o victorie  importantă a campionilor mondiali care se califică astfel în faza sferturilor de finală a ampionatului European, în vreme ce Croaţia părăseşte competiţia.

Urmărește-ne pe Google News