După ce i-au adus pe Gabi Tamaș, pe George Țucudean și pe Rareș Enceanu, steliștii au făcut încă o achiziție. Fundașul stânga brazilian Guilherme Haubert Sitya (24 de ani), ultima dată la formația germană din liga secundă Greuther Furth, s-a înțeles cu oficialii grupării ”roș-albastre” asupra unui contract pe trei ani.

Guilherme a fost adus în campionatul românesc de Laurențiu Reghecampf, la începutul anului 2012, și, după un retur petrecut la Concordia Chiajna, s-a transferat la Petrolul Ploiești, unde a evoluat până în vara anului trecut.

”Nu vreau să ajung la Steaua”

Steaua l-a mai dorit pe Guilherme și în urmă cu un an, când echipa din Ghencea era antrenată de Laurențiu Reghecampf. ”Roș-albaștrii” au negociat intens cu brazilianul, dar acesta a zis atunci ”pas”.

”Plec de la Petrolul doar în străinătate! Vreau să ajung în Italia sau în Anglia, nu mă interesează nicio ofertă din România. Indiferent dacă mă vrea sau nu Steaua, nu vreau să ajung acolo. Prefer să rămân la Petrolul până în momentul în care voi avea o ofertă dintr-un campionat puternic din străinătate”, afirma Guilherme la vremea respectivă.

În vară, fundașul s-a despărțit cu scandal de scandal Petrolul și a acceptat să evolueze în liga secundă din Germania, semnând cu Greuther Furth. Fundașul nu s-a adaptat însă la formația germană, în tricoul căreia a bifat doar patru partide. Astfel că a acceptat să vină la Steaua, uitând de promisiunea pe care le-o făcea ploieștenilor acum un an.

Urmărește-ne pe Google News