18 iunie 1986. Ultima etapa a Diviziei A. Universitatea Craiova – Steaua 5-4. Steaua era deja campioana, dar juca pentru Victor Piturca.
Inaintea ultimei etape, actualul selectioner era liderul clasamentului golgheterilor, cu 26 de goluri, fiind plasat inaintea lui Gica Hagi (Sportul), care isi trecuse in cont ‘doar’ 25 de goluri. Craiova a batut cu 5-4, Piti a dat trei goluri, dar nu au ajuns!
Atunci l-a „lucrat” pe Piti
Nicu Ceausescu, fiul cel mic al dictatorului, care sprijinea din umbra Sportul, pusese pariu cu fratele sau Valentin ca Hagi va iesi golgheter, orice s-ar intampla. Si a castigat! Stia el ce stia, pentru ca Gica a dat 6 goluri la Sportul – FC Olt 7-5 si l-a depasit pe Piti. Unul dintre jucatorii Oltului, care a participat la acel aranjament, isi aminteste: ‘Primul gol al acelui meci a fost dat de Mircea Sandu, actualul sef al federatiei. Hagi s-a enervat atat de rau, ca a iesit de pe teren! Incepuse sa planga. Si colegii lui de la Sportul, si noi, adversarii lui, l-am implorat sa intre pe teren. I-am facut partie pe gazon si a marcat de sase ori. A iesit bine, l-a batut pe Piturca in topul golgheterilor’. In acel an, Hagi a marcat 31 de goluri in 31 de meciuri. Viitorul ‘Rege’, care apoi a plecat la Steaua, avusese un final fenomenal de sezon, contribuind, intre altele, cu patru goluri in meciul Dinamo – Sportul, 0-5.
In 1986, ‘studentii’ au reusit cea mai buna clasare din istorie, locul 2, cu 48 de puncte, noua mai putin decat campioana Steaua.
1985 – 1986, cea mai buna echipa din istoria Sportului Studentesc
Randul de sus: Marian Mihail, Aurel Munteanu, Andrei Speriatu, Stelian Zariosu, Gheorghe Hagi (in medalion), Costel Pana
Randul din mijloc: Constantin Ardeleanu (antrenor), Aurel Ticleanu, Tudorel Cristea, Paul Cazan, Gino Iorgulescu, Mircea Popa, Mircea Sandu (in medalion), Lucian Burchel, Tanase Dima (antrenor secund)
Randul de jos: Alexandru Terhes, Adrian Pologea, Lucian Bozesan, Marcel Coras, Imilian Serbanica, Florin Grigore.
107 partide si 65 de goluri in Regie
Hagi a activat trei sezoane si jumatate la Sportul, timp in care a imbracat tricoul ‘alb-negru’ de 107 ori si a marcat 65 de goluri in Divizia A! De asemenea, ‘Regele’ a evoluat cu trupa studenteasca de trei ori in Cupa UEFA, nereusind sa treaca in turul I al competitiei de Sturm Graz, Inter Milano sau Neuchatel Xamax.
3 reusite cu Neuchatel
Bucurestenii au fost cel mai aproape sa se califice in turul urmator in toamna anului 1985, in compania uneia dintre cele mai titrate echipe de pe Batranul Continent, Inter Milano. Dar dupa un 1-0 pe ’23 August’, gol reusit in poarta lui Zenga de Mircea Sandu (‘coautor’ Hagi), italienii s-au impus greu in retur, cu 2-0, punctul calificarii fiind reusit de vedeta vest-germana K-H. Rumeninge, in ultimele minute ale jocului. Tot in Cupa UEFA, constanteanul a marcat de trei ori, toate golurile fiind reusite in partida retur cu Neuchatel, incheiata 4-4!
L-a lasat fara suflare pe Zenga
In meciul-tur cu Inter (1-0), Sportul a avut un gol valabil in min. 66, anulat insa lui Coras. Apoi a venit minutul 84 cu lovitura libera pe care a executat-o excelent Gica Hagi. Walter Zenga (foto) a respins cu greu si, din apropiere, vulpoiul Sandu a inscris! Din transmisia radiofonica a returului de la Milano a reiesit ca la 0-0 acelasi Hagi a ‘expediat’ o ghiulea care l-a lovit in piept pe portar, lasandu-l fara suflare cateva minute bune!