Era practic locul de unde ”Regele”’ fotbalului românesc și-a încasat în fiecare lună salariul atâta timp cât a jucat la Sportul, dar și la Steaua. Fotbaliștii români nu aveau statut de profesioniști, erau angajați în diverse intreprinderi de stat și aveau scoatere din producție pentru a participa la antrenamente. În 1989, Hagi a terminat Academia de Studii Economice.
Datorită dragostei fata de sport si de fotbal, în principal, a directorului general din acea perioadă, Vasile Stoichiță, unchiul antrenorului Mihai Stoichiță, la TMUCB erau încadrați pe diferite posturi majoritatea componentilor echipei de fotbal Sportul Studentesc, dar și alti sportivi de valoare ai clubului din Regie.
”Era un băiat foarte modest. De fiecare dată când venea să-și ridice salariul stătea de vorbă cu toată lumea. La cele mai importante meciuri ale Sportului ne trimitea invitații. El figura ca angajat pe postul de lacătuș mecanic”, povestea contabilul Gheorghe Darie pentru Libertatea. În acea perioadă a anilor 1980, salariul lui Gică Hagi nu depășea 2.600 de lei. ”Ca orice angajat, beneficia de prime”, și-a amintit Gheorghe Darie.
După plecarea la Steaua, Hagi a continuat să figureze pe statele de plată ale TMUCB-ului. Pentru că Gică devenise deja cel mai valoros jucător de fotbal, numele lui aflându-se pe buzele tuturor iubitorilor sportului din țara noastră, conducerea trustului a decis să facă tot posibilul pentru a-l menține pe Hagi ca angajat.
Era deja un simbol. Așa se face că la momentul transferului său la Real Madrid, cartea de muncă a celui mai valoros fotbalist român din toate timpurile se afla tot la TMUCB. Un fost angajat al trustului a povestit pentru Libertatea că în cartea de muncă a lui Hagi, la momentul transferului sau la Real Madrid, s-a făcut o modificare absolut inedită: ”Transfer în interes de serviciu de la TMUCB la clubul de fotbal Real Madrid”.
Cartea de muncă a fost luată de Mircea Sandu, când l-a pus pe Hagi selecționer
Fostul președintele FRF, Mircea Sandu, care a jucat cu Hagi la Sportul Studentesc, a confirmat că relația dintre conducerea TMUCB și clubul din Regie era una excelentă: ”Mare parte dintre jucători erau angajații acestui trust. Inclusiv Gică Hagi. Îmi aduc aminte că eu am figurat pe ștatele de plată ale Casei de Cultură. Nu cu mulți ani în urmă am luat cartea de muncă a lui Hagi de la TMUCB, pentru că aveam nevoie de ea. El era atunci angajat al FRF, în calitate de selecționer principal al naționalei”, a povestit Mircea Sandu.