Halterofilul Gabriel Sîncrăian nu a fost admis la concursul pentru un post de inspector de specialitate la DJST Cluj. Sîncrăian a fost al doilea după proba scrisă şi cea de interviu, la care a obţinut 51 de puncte, respectiv 62,33 puncte.
Pentru postul de inspector de specialitate gradul II în cadrul DJST Cluj şi-au depus dosarele patru candidaţi, iar doi dintre aceştia nu s-au calificat şi pentru proba de interviu. Câştigătorul concursului, Sergiu Tomescu, a obţinut 71 de puncte la proba scrisă şi 84,33 puncte la interviu.
Rezultatul concursului poate fi contestat până vineri, la ora 16.30, dar Gabriel Sîncrăian a declarat, pentru news.ro, că nu va depune contestaţie. ”Vor mai fi concursuri de acest fel, asta e”, a spus Sîncrăian.
Halterofilul Gabriel Sîncrăian nu a fost admis la concursul pentru un post de inspector și a anunțat că se retrage
În urmă cu trei zile, Gabriel Sîncrăian declara că îşi va încheia cariera de performanţă şi trebuie să-şi găsească altceva de făcut, având în vedere că i-au fost ”tăiate” veniturile ca sportiv de performanţă, cifrate la 5.000-6.000 de lei lunar, după scandalul de dopaj.
Citiți și
Sîncrăian nu a făcut apel la TAS! Halterofilul rămâne fără bronzul olimpic și se va retrage
La mijlocul lunii octombrie, federaţia Internaţională de Haltere (IWF), anunţase că patru halterofili, între care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultele lor au fost anulate. După câteva ore însă, forul internaţional a ”nuanţat” comunicatul, adăugând detalii privind substanţele interzise folosite de trei din sportivi, în timp ce în privinţa lui Gabriel Sîncrăian a precizat: ”Nu există o decizie definitivă în privinţa măsurilor/sancţiunilor pentru Gabriel Sîncrăian (testosteron, agent anabolic)”.
Gabriel Sîncrăian era deja suspendat provizoriu, din 30 septembrie, în urma unei adrese trimise de către IWF la FR Haltere.
Sîncrăian a câştigat, în 12 august, medalia de bronz la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio. Românul a avut atunci un total de 390 de kilograme, la fel ca Denis Ulanov (Kazahstan). Kazahul s-a clasat pe locul 4 deoarece Sîncrăian avea o greutate corporală mai mică decât el, iar acum ar obţine, cel mai probabil, medalia de bronz a categoriei.
În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015.
La JO de la Rio, România a obţinut cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz: aur prin echipa feminină de spadă, argint la tenis prin Horia Tecău şi Florin Mergea, bronz la canotaj 8+1, la lupte (Albert Saritov) şi la haltere (Gabriel Sîncrăian).
Pe pagina oficială a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), România figurează şi în prezent cu cinci medalii, inclusiv cea a lui Gabriel Sîncrăian.
Citiți și
- TAS confirmă descalificarea lui Gabriel Sîncrăian de la JO 2016 și retragerea medaliei de bronz. Am rămas cu numărul de la Urgență!
- Federația Internațională de Haltere a descalificat 3 sportivi de la JO 2016, dar nu a luat o decizie în cazul lui Sîncrăian
- Gabriel Sîncrăian, suspendat provizoriu pentru dopaj cu data de 30 septembrie. Adio medalie olimpică!
- Gabriel Sîncrăian a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Haltere
- Jocurile Olimpice. România rămâne fără o medalie! Sincrăian a fost prins dopat! E a doua oară. Îl paște suspendarea pe viață!
- Jocurile Olimpice. Povestea incredibilă a bronzului lui Gabi Sîncrăian: ”Am tras bine, dar am luat medalia și fiindcă mi-a sărit somonul din farfurie”
- Jocurile Olimpice. Povestea lui Gabriel Sîncrăian, halterofilul medaliat cu bronz la Rio. Mama – croitoreasă, tata – strungar
- Jocurile Olimpice. Halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la categoria 85 kg