Gabriel Sîncrăian, care a evoluat la Londra la cat. 85 kg, ratând la stilul smuls la 167 kg şi părăsind competiţia, a fost depistat pozitiv la metaboliţi de stanozolol şi metenolon, potrivit IWF, fiind suspendat provizoriu, conform procedurii, până la finalizarea cazului.
Gabriel Sîncrăian este însă deja suspendat, după ce a fost găsit dopat la JO 2016, de la Rio de Janeiro.
El a fost găsit pozitiv la testosteron atunci şi a pierdut medalia de bronz câştigată la categoria 85 kg. În 2017, Sîncrăian a fost suspendat pentru o perioadă de opt ani de către Federaţia Internaţional de Haltere (IWF).
În vârstă de 31 de ani, Gabriel Sîncrăian a mai avut o perioadă de suspendare pentru dopaj, între 23 septembrie 2013 şi 23 septembrie 2015, astfel că decizia în cazul său va fi aceea de suspendare pe viaţă.
Toţi cei patru halterofili români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 au fost găsiţi dopaţi în urma reanalizării probelor prelevate la momentul respectiv: Răzvan Martin (bronz la cat. 69 kg), Roxana Cocoş (argint la cat. 69 kg), Florin Croitoru (locul 9 la cat. 56 kg) şi Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg), România urmând să piardă cele două medalii după finalizarea cazurilor, notează Agerpres.
În afară de testele pozitive ale lui Răzvan Martin, Roxana Cocoş, Florin Croitoru şi Gabriel Sîncrăian de la JO 2012, dar şi al lui Paul Dumitraşcu (procedură de asemenea nefinalizată), potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Haltere, România are înregistrate 17 cazuri de dopaj începând din 2008.