Într-o sală care a „ars” la propriu timp de 60 de minute, tricolorii au făcut un joc mare în faţa unui adversar redutabil, Polonia ocupând locul 4 la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro!

Eroul partidei care a dus România pe primul loc în grupă a fost portarul Mihai Popescu, sportiv care a avut vreo 12 intervenţii de-a dreptul fantastice.

După primele două jocuri din grupa de calificare, România are maximum de puncte, 4, în timp ce Polonia nu are nici un punct.

Într-un alt joc al grupei disputat duminică, Serbia – Belarus 27-36!

„Rezultatul final spune totul despre meciul de astăzi! Am câştigat printr-o organizare mai bună şi prin dăruire totală. Drumul spre turneul final al Campionatului European este lung, iar grupa este grea. Ne bucurăm pentru victoria obţinută cu Polonia, dar trebuie să muncim mult în continuare pentru a ne califica la Campionatul European. Important este că Xavier Pascual, noul selecţioner, ne-a redat încrederea în noi”, a declarat, la TVR, Vali Ghionea.

Au evoluat echipele:
România: Mihai Popescu, Ionuț Irimuș — Georgică Cîntec (3 goluri), Marius Mocanu (5), Ionuț Ramba (5), Andrei Mihalcea, Valentin Ghionea (1), Marius Sadoveac (1), Nicușor Negru, Alexandru Csepreghi (5), Radu Alexandru Lazăr, Adrian Rotaru (1), Cristian Fenici, Răzvan Pavel (3), Bogdan Criciotoiu (4), Iulian Stamate. Antrenor: Xavier Pascual Fuertes.

Polonia: Slawomir Szmal, Piotr Wyszomirski — Marek Dacko (2), Krzysztof Lijewski (3), Krzysztof Lyzwa, Mateusz Jachlewski (2), Karol Bielecki (5), Mateusz Kus (1), Mariusz Jurkiewicz (3), Kamil Syprzak (1), Michal Daszek (1), Maciej Gebala, Rafal Przybylski (1), Pawel Paczkowski (2), Lukasz Gierak, Tomasz Gebala (2). Antrenor: Talant Dujshebajev.

România este liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Belarus, 2 puncte, Serbia, 2 puncte, şi Polonia, 0 puncte.

Următorul meci al României va avea loc pe 3 sau 4 mai 2017, acasă, cu Serbia.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Victorie URIAŞĂ pentru România!

Min. 60: Aeriană reuşită de Stamate: 28-23!

Min. 60: România înscrie pe contraatac: 27-23!

Min. 59: Românii se apără eroic. Sala este în delir!

Min. 58: Criciotoiu trimite o „torpilă” în vinclu: 26-23

Min. 57: Mocanu înscrie de pe semicerc: 25-22. Polonezii punctează imediat: 25-23

Min. 55: Popescu mai are o intervenţie de-a dreptul fantastică! Rămâne 24-22

Min. 54: Meciul capătă accente dramatice. România conduce cu 24-22

Min. 51: România – Polonia 22-19

Min. 50: Tricolorii conduc cu 21-18

Min. 48: România – Polonia 20-18

România n-a mai participat de 20 de ani la un turneu final de Campiont European!

Min. 46: Cepreghi face 20-16!

Min. 45: Sadoveac marchează un gol spectaculos: 19-16

Min. 44: Ghionea marchează pentru 18-16!

Min. 42: Pavel înscrie pe contraatac, în inferioritate numerică: 16-14

Min. 41: România – Polonia 15-14

Min. 40: Popescu mai are o paradă de zile mari!

Min. 39: Criciotoiu egalează la 14

Min. 37: România – Polonia 13-13. Jucăm în inferioritate numerică

Min. 35: România mai înscrie o dată: 13-11

Min. 34: România – Polonia 12-11

A început repriza secundă

Min. 30: 11-9. Final de repriză

Min. 30: Cepreghi marchează pentr 11-8!

Min. 30: România termină repriza în inferioritate numerică

Min. 29: Popescu apără din nou incredibil!

Min. 28: Criciotoiu se înalţă şi înscrie: 10-8!

Min. 26: Răzvan Pavel înscrie pentru România: 9-7

Min. 26: Meciul capătă accente dramatice. Polonezii, în inferioritate numerică, atacă furibund poarta noastră, dar Popescu apără tot!

Min. 25: Mocanu mai înscrie o dată: 8-7 pentru România

Min. 21: România conduce pentru prima oară în acest meci: 7-6!

Min. 20: România – Polonia 6-6

Min. 18: Mocanu egalează la 5 în inferioritate numerică!

Min. 16: România – Polonia 4-5

Min. 14: Mihai Popescu face minuni în poarta noastră. A apărat şi o lovitură de la 7 metri

Min. 13: Tricolorii au reuşit să egaleze 3-3

Min. 7: România înscrie primul său gol în acest meci: 1-2

Min. 5: Polonia conduce cu 1-0

În tribune sunt peste 4.000 de spectatori!

A început meciul

Într-un alt meci din grupa României, Serbia – Belarus 27-36!

––––––––––––––––––––––––––

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a prefațat meciul România – Polonia, programat duminică, de la ora 20:00, la Cluj-Napoca, în preliminariile Campionatului European 2018.

Fostul handbalist este foarte mulțumit de victoria obținută de tricolori în Belarus (scor 26-23) și anticipează un ”meci crâncen” împotriva Poloniei, medaliată cu bronz la ultimul campionat Mondial și semifinalistă la JO 2016.

”Habar nu aveam că noi nu am mai câștigat un meci în grupele campionatului european de opt ani, asta nu e bine. E bine că s-a întâmplat acum. Faptul că am câștigat în Belorusia ne dă speranțe chiar pentru viitorul apropiat, a spus Alexandru Dedu.

”Polonia va fi ca un animal rănit”

În ce privește meciul de duminică programat în compania Poloniei, președintele FRH a amintit că adversara noastră a fost ”bătută fără drept de apel de Serbia” și că în aceste condiții se așteaptă ”ca Polonia, care este o mare echipă a handbalului contemporan să fie un animal rănit”. Polonia a fost învinsă în primul său meci din grupa a 2-a de Serbia, pe teren propriu, cu 37-32.

”Așa că, sigur o să fie un meci crâncen, fiindcă din ceea ce mi-a transmis staff-ul, și nu numai, băieții noștri s-au pregătit foarte mult, ca și timp, zilnic și cu foarte mare dedicație și sunt hotărâți ca mâine să joace cel mai bun handbal pe care noi putem să îl facem în acest moment, a spus Dedu.

Obiectivul tricolorilor, calificarea la JO 2020

”Obiectivul principal al băieților este calificarea la olimpiada din 2020”, a adăugat Alexandru Dedu, iar pentru acest lucru Federația Română de Handbal va face tot ceea ce îi stă în putere.

”Este un început de drum, cu un antrenor care are semnat contract până în 2020, în momentul de față suntem în proces de construire și a staff-ului pe care dânsul și-l dorește. O să fie niște perioade destul de încărcate, de pregătire pentru echipa națională, tocmai în ideea de a armoniza concepția de joc a lui Xavier Pascual cu realitatea noastră, cu stilul nostru de a juca handbal, a mai spus liderul FRH.

Fostul pivot a făcut un apel către publicul din Cluj și din această regiune a țării să vină la Sala Polivalentă și să sprijine echipa națională a României la acest meci, ”în acest început de drum”.

”Special am pus meciul în Cluj, în această sală, fiindcă avem experiențe foarte frumoase trăite aici și ne bazăm în continuare pe suportul clujenilor și al celor care iubesc handbalul, a spus Dedu.

Filosofia lui Dedu

Întrebat dacă jucătorii se simt mai inspirați de faptul că România a fost o mare glorie a handbalului mondial, Dedu a comparat acest trecut cu un rucsac foarte greu de dus în spate și care te obligă foarte mult.

”Ideea este că, ca să poți să fii mai bun, trebuie să știi unde ești în momentul de față. Ăsta cred că este primul pas important, cred că recunoaștem unde suntem, să muncim și să avem un drum către unde ne dorim să fim. În al doilea rând, rucsacul ăsta are și lucruri nemaipomenit de bune — dragostea românilor pentru handbal, acolo s-a născut, oameni cu dragoste pentru handbal care și-au crescut și copiii la fel.

De acolo vine și sloganul nostru ‘Handbalul sport național, din oamenii aceia care au ieșit de șapte ori campioni mondiali pentru România. Trebuie să fim suficient de înțelepți să vedem unde suntem și să încercăm să reajungem acolo, a mai spus Dedu, pentru Agerpres.

România nu s-a mai calificat la un Campionat European de 20 de ani. În 1996, naționala pregătită atunci de Doru Simion și Nicolae Munteanu s-a calificat la turneul final din Spania, unde a ocupat locul 9.

 
 

Urmărește-ne pe Google News