Cu zece secunde înainte de încheierea timpului regulamentar al partidei dintre HCM Baia Mare și CSM București, din finala Cupei României la handbal feminin, Ardean Elisei, a transformat o lovitură la 7 metri, în favoarea gazdelor, stablind scorul final la 18-17.

Trupa lui Tonje Tiselj a adus în vitrina clubului cea de-a treia Cupă consecutivă.

Pe parcursul jocului, rezultatul a fost tot timpul strâns. La pauză, bucureștencele conduceau cu 10-9.

Golurile echipei gazdă au fost înscrise de Valentina Ardean Elisei – 7, Eliza Buceschi – 3, Melinda Geiger – 3, Lois Abbingh – 2, Ada Nechita – 2, Camilla Herrem – 1.

Pentru CSM București au înscris Carmen Martin – 5, Linnea Torstenson – 3, Deonise Cavaleiro – 3, Iulia Curea 1, Cristina Vărzaru – 1, Irina Glibko – 1, Bianca Bazaliu – 1, Patricia Vizitiu 1, Paula Rodrigues – 1.

Echipa din Maramureş a ajuns la şase trofee cucerite în ultimele trei sezoane. “Acest meci a fost un meci de Champions League”, a spus Luminița Huțupan, antrenor secund la HCM, după joc, la DigiSport.

Selecţionerul suedez Tomas Ryde a fost mulţumit de handbalul prestat. Câteva dintre rivalele din finala Cupei vor fi colege la națională, la dubla cu Serbia, din iunie: “Sunt foarte bucuros pentru nivelul la care sunt jucătoarele române. Îmi doream de mult să o văd pe Melinda Geiger evoluând așa. Iar Tătar a jucat foarte bine în apărare, acest lucru este important pentru mine”, a declarat Ryde.

În clasamentul Ligii Naționale, Baia Mare a terminat sezonul regulat la un punct diferență în fața rivalei CSM București.

Ar fi de precizat că în finala mică a Cupei României, SCM Craiova s-a impus cu scorul de 28-25 în fața formației Neptun Constanța. Oltencele vor juca în Cupele Europene în stagiunea viitoare.

Urmărește-ne pe Google News