Unitatea jucătoarelor, care au format o adevarată o echipă, şi unitatea spectatorilor cu cu elevele lui Costică Buceschi, calmul fetelor, în ciuda tensiunii şi a presiunii uriaşe, sunt factorii determinanţi pentru victoria cu 26-25 obţinută de băimărence împotriva danezelor de la Viborg, deţinătoare a trei trofee ale Ligii Campionilor, a trei cupe EHF, a 13 titluri de campioană naţională şi a nouă Cupe ale Danemarcei!
În partea a doua, nordicele au adoptat o tactică neaşteptată: au atacat cu şapte jucătoare, scoţând portarul la fiecare acţiune ofensivă! ”Nordicii sunt cei mai inventivi, ei joacă handbalul cel mai frumos si au demonstrat-o. Nu cred că e cineva din România care s-ar fi gandit să joace astfel, cu portarul schimbat, să rişte aşa de mult. Ne-au si pus în dificultate, însă am avut şansa să avem un portar, Paula Ungureanu, într-o zi foarte bună. Am venit şi noi cu o surpriză, cu Aneta Pârvuţ inter dreapta: nu se aşteptau, nu o cunoşteau. Pe final – cu o aruncare a Melindei Geiger, cu opt secunde înainte de final, am câştigat. Meli venise de pe bancă, odihnită.
”I-am spus să se uite în special la ce face aparatoare ei directă, ce face portarul. S-a uitat, a văzut, a marcat”, a schiţat antrenorul Costica Buceschi filmul meciului cu Viborg. „Dacă mă întrebaţi care a fost cel mai greu moment din meci, spun că ultimele două secunde. Îmi aminteam cum a câştigat Minaur o cupă europeană în patru secunde”, a marturisit Buceschi.
Cu acest succes, băimarencele şi-au câştigat dreptul de a juca aseară finala turneului, în compania danezelor de la Holstebro, care au trecut cu 38-30 de olandezele de la Dalfsen.

CASETA

Geiger: ”Am fost eu norocoasa”
Eroina meciului a fost interul Melinda Geiger (26 de ani).  „Am văzut că mai sunt doar câteva secunde şi mingea era la mine. Cineva trebuia să inscrie! Am fost eu norocoasa. A fost un meci infernal, toată echipa a muncit pentru victoria aceasta. Am fost ca o echipă şi s-a văzut pe teren. Ultimele secunde s-au scurs foarte greu. Dar au trecut foarte greu toate secundele din meci. Atmosfera a fost extraordinară, publicul din Baia Mare e unic. Le mulţumim…”, a declarat Geiger, care a dedicat succesul şi lui Lascăr Pană, omul care dă numele sălii din Baia Mare, care a împlinit 79 de ani în ziua meciului cu Viborg. Meli e şi cea care a salvat clubul de la faliment. ”În octombrie 2010, eram în colaps! Clubul avea datorii mari, erau multe salarii restante. Salvarea a venit cu transferul ”Meli” Geiger, la Oltchim, pe 50.000 de euro. A fost cea mai important tranzacție din istoria handbalului feminin românesc. Cu acea sumă, ne-am salvat! A fost momentul zero”.

Urmărește-ne pe Google News