„Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Asta e formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni, şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică”, a spus Becze, citat de gsp.ro.
Hocheistul a confirmat informaţia prezentată de Libertatea, potrivit căreia jucătorii din echipa noastră au intonat imnul Ungariei. „Ne-am pregătit pentru meciul cu Ungaria ca pentru orice alt meci. Suntem sportivi profesionişti şi vrem să câştigăm fiecare meci. Pentru mine, din punct de vedere sportiv, nu a contat că jucăm cu Ungaria, Polonia sau Ucraina. În contrast cu obiceiurile internaţionale din hochei, în care se intonează imnul doar la finalul partidei, şi doar cel al echipei câştigătoare, organizatorii au decis să fie intonate ambele imnuri înainte de startul partidei şi după finalul partidei. Spectatorii au ascultat în linişte imnul României, nu au huiduit, nu au scandat trivialităţi, s-au purtat decent şi chiar au aplaudat. Apoi, s-a intonat imnul Ungariei, pe care l-am cântat şi noi împreună cu spectatorii. Apoi, aşa cum sunt obiceiurile în zona Miercurea Ciuc-Gheorgheni, la finalul partidei, am cântat Imnul Secuiesc împreună cu spectatorii din sală. Nu ştiu de ce se face atâta caz, s-a întâmplat un lucru firesc, care se întâmplă de ani buni la noi”, a mai spus Becze.
Citeşte şi Barna, preşedintele FR de Hochei: „Problema imnului este falsă!”
Doina Melinte, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, ameninţă: «Le tăiem finanțarea!»
Din Spania, Roberto Cazacu, fost mare jucător al Stelei şi al naţionalei, cere măsuri drastice pentru hocheiştii care au cântat imnul Ungariei
Fotografii: Vlad Chirea