Aproape jumătate de secol au aşteptat chilienii până să obţină un nou succes la un turneul final de Campionat Mondial. După victoria cu 1-0 în faţa Iugoslaviei în finala mică a Campionatului Mondial din 1962, chilienii au trecut pe la patru turnee finale, Anglia 1966, Germania 1974, Spania 1982 şi Franţa 1998, fără să reuşească vreo victorie. Contra Hondurasului, chilienii au fost în ofensivă în permanenţă, însă nu au reuşit decât un singur gol.

Atacantul Jean Beausejour, poreclit ”Francezul”, a marcat în minutul 34, când a reluat din apropiere. Elevii lui Marcelo Bielsa au presat şi în repriza secunda, cel mai periculos fiind jucătorul lui Udinese, Alexis Sanchez. Hondurienii, care fix în urmă cu 28 de ani debutau la un turneu final cu o remiză împoptriva Spaniei, au resimţit din plin absenţele lui De Leon şi a lui Suazo.

Hondurasul a stabilit un nou record la Mondiale, fiind prima naţională care are trei fraţi la un turneu final. În locul decarului Cesar de Leon, accidentat, selecţionerul Reinaldo Rueda l-a convocat pe Jerry Palacios, fratele lui Wilson şi al lui Johnny.

Urmărește-ne pe Google News