Fosta glorie a „panzerelor”, atacantul Horst Hrubesch (49 de ani),  campion european în 1980 şi vicecampion mondial în 1982, antrenor al naţionalei de tineret, s-a lansat în declaraţii super-optimiste: „Nu argentinianul Lionel Messi va fi cel mai bum om al Mondialelor, ci mijlocaşul nostru, Mesut Ozil”.

Mijlocaşul ofensiv de origine turcă are deja un regim preferenţial în trupa lui Jogi Low. Luni, când fotbaliştii germani au avut o după amiază liberă, pe care, in corpore, şi-au petrecut-o jucând poker la recepţie, jucătorul de la Werder Bremen a primit permisiunea să se vadă cu iubita lui, Anna Maria Lagerblom, sora starului pop Sarah Connor, singura prietenă, soţie sau orice altceva doriţi a nemţilor aflată în Africa de Sud. Întâlnirea de dragoste, scrie „Bild”, nu a avut loc la „Velmore Grande”, hotelul în care e cazată delegaţia „panzerelor”, ci la Sheraton-ul din Pretoria. Tehnicianul le-a promis şi celorlalţi jucători „doping cu sex”, dar doar după trei puncte cu Serbia. „Eu sunt cel mai bun exemplu. Daniela, soţia mea, e acasă!”, a spus Low. Jerome Boateng, Phillipe Lahm sau Mario Gomez şi-au chemat deja consoartele.

Pantelici, în scandal cu toată lumea

Neven Subotici, fundaşul sârb de la Dortmund, l-a contrat pe Hrubesch: „Fără Ballack sunt fără cap. O să vedeţi că îi batem! La primul meci, au profitat de găurile din apărarea australienilor şi au marcat exact când a trebuit”. Şi antrenorul Radomir Antici e încrezător: „Evoluăm împotriva echipei care a arătat foarte bine şi de care am fost foarte impresionat Dar trebuie să ne arătăm şi noi valoarea”. În schimb, Marco Pantelici (Ajax) e nervos şi a răspuns pe facebook cu furie tuturor criticilor de după eşecul cu Ghana: „Este uşor să stai în fotoliu şi să condamni pe cei care muncesc din greu. Când voi eraţi în vacanţă, la 35 de grade, şi aşteptaţi să se răcească limonada, noi, jucătorii alergam din greu, iar atunci când voi dormeaţi în paturi calde, noi îngheţam pe teren la -10 grade. Nu aveţi dreptul să ne judecaţi!”.

A zis că Enke e accidentat, dar, de fapt, era mort

În rest, la sârbi accentul a fost pus în ultimele zile pe gafa unui comentator de la televiziunea RT, Vladimir Mijaljevici, care, în timpul comentariului meciului Germania – Australia a spus că „Neuer apără pentru nemţi din cauză că Robert Enke, titularul obişnuit, e accidentat”. Enke s-a sunucis în noiembrie 2009. Culmea e că respectivul crainici nu a păţit nimic şi a transmis mai apoi şi meciul Coasta de Fildeş – Portugalia.

Germania: Neuer – Lahm, Mertesacker, A. Friedrich, Badstuber – Schweinsteiger, Khedira – T. Muller, Mesut Ozil, Podolski – Klose. Antrenor: Joachim LOEW

Serbia: V. Stojkovici – B. Ivanovici, Vidici, Subotici, Kolarov – Krasici, D. Stankovici, Miljas, M. Jovanovici – Pantelici, Zigici. Antrenor: Radomir ANTIC

Arbitru:
Alberto UNDIANO (Spania)

Stadion: Nelson Mandela Bay – Port Elizabeth

Votează-ţi preferata în sondajul de mai sus!

Urmărește-ne pe Google News